Hvad er crowdfunding og crowdlending?

billige kviklån
Lån trods RKI
juli 8, 2020
Økonomiske tips til ferien
5 tips når du skal bruge penge på ferie i udlandet
marts 23, 2022
Crowdlending

Crowdlending

Dette indhold er sponsoreret

I de senere år er der kommet større fokus på investering af penge som privatperson i forbindelse med, at man risikerer, at store summer penge, der blot opbevares på ens bankkonto, trækker negative renter. Der findes mange forskellige former for investeringer, og et af de nyere tiltag er crowdfunding og crowdlending. Crowdfunding er individer, organisationer og lignendes mulighed for at investere et større eller mindre beløb i for eksempel et iværksætterprojekt. Crowdlending, i kort form, er individer og organisationers mulighed for at indtage den position, som bankerne normalt har, hvor man låner penge ud til privatpersoner eller firmaer, hvorefter man tjener penge på de løbende renter. Hvis du gerne vil igang med crowdlending, så findes der en række forskellige sammenligningstjenester, som du kan tage udgangspunkt i. Du finder i den forbindelse de bedste platforme her

Sammenligningstjenesten er et godt sted at starte, når du skal vurdere hvilke crowdlending sites, det vil være bedst at operere på. Du bør i den forbindelse lægge særligt mærke til hvilken type lån, det drejer sig om, hvorvidt du har tillid til platformen, hvilken slags buy back garanti, der findes, og hvilken rente du kan få. Størrelsen på renten bestemmer dit afkast, og i tilfælde af uforudsete hændelser, så er buy back garantien din forsikring mod potentielt at skulle stå alene med et tab ved for eksempel låntagers konkurs. Garantien er dog kun noget værd, hvis du ved, der er penge bag forsikringen. Tag dig derfor god tid til at overveje fordele og ulemper, før du investerer en stor sum penge i en enkelt låneudbyder.

 

½I forhold til SKAT skal du være opmærksom på, at bagatelgrænsen for tab og gevinst på renter er 2.000 kr. Tjener du derfor mere end 2.000 kr. på et skatteår, skal du betale skat af renterne- Taber du omvendt 2.000 kr. på et skatteår, kan hele eller dele af beløbet være fradragsberettiget.

Hvorfor er crowdlending en god investering?

En af de helt store fordele ved at investere dine penge i crowdlending er den lave risiko kombineret med det relativt høje afkast, der typisk ligger på mellem 10 og 15 %. Den lave risiko er dog bundet op på en gennemsigtig buy back garanti, som beskrevet ovenfor, hvor det er vigtigt, at du sikrer dig, at der ligger reelle penge til grund for forsikringen. Du bør desuden sikre dig, at du modtager et pantebrev, hvor både du og låntager står på, så du ved en eventuel konkurs hos låntager, kan få dine penge tilbage gennem crowdlending sitet. Som ved alle andre investeringsmuligheder vil der være risiko for tab, men hvis du spreder dine investeringer ud på flere låneudbydere, og sikrer dig at pantebrevet reelt går fra dig til låntager, vil risikoen være relativt lav.

Crowdlending er et marked i kraftig vækst, og så længe du investerer hos crowdlending sites med en reel buy back garanti, samt at der generelt er stor gennemsigtighed i pantebrevene og i kommunikationen generelt, så er der her potentiale for at gøre nogle fornuftige investeringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.