Dine-penge.dk præsenterer et udvalg af lånedudbydere, og er derfor ikke fyldestgørende for hele markedet. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de låneudbydere vi samarbejder med her.

Et lån på 9.000 kroner er et populært lån, fordi størrelsen på lånet er overkommeligt at betale tilbage samtidig med, at det kan finansiere mange drømme.


Lån 9.000 kroner – sammenlign lån her

Du kan eksempelvis købe en ny computer, hvis den gamle er brændt sammen, eller du kan betale de uforudsete regninger, der presser sig på, og som du ikke har fået lagt penge til side til. Du kan i virkeligheden finansiere de fleste ”småting” med 9.000 kroner – i hvert fald de nødvendige småting, der ikke kan vente. Et lån kan altså være en rigtig god ide, og især kan et lån af denne størrelse være attraktivt, fordi det er forholdsvis nemt at betale tilbage i tide på grund af det beskedne beløb.

Hvem kan optage et lån?

Der stilles ikke mange krav til dig som låntager, hvis du skal låne 9.000 kroner – netop fordi lånebeløbet er så beskedent. For at ansøge om penge hos en online låneudbyder skal du dog være fyldt 18 år – nogle steder 21. Derudover skal du kunne dokumentere din kreditværdighed. Der er forskellige krav til, hvordan du skal kunne dokumentere din kreditværdighed, men hos de fleste online låneudbydere skal du blot kunne fremvise, at du har en fast indkomst. Du skal kunne dokumentere din kreditværdighed således, at låneudbyderne kan sikre sig så godt som muligt, at du kan betale pengene tilbage rettidigt. Desuden skal låneudbyderen vide, om du er registreret i RKI – hvis du er dette, kan det være svært for dig at optage et lån online, fordi der er få låneudbydere, der tilbyder lån til låntagere, der er optaget i RKI.

Langt de fleste kan altså optage et lån online. De online låneudbydere stiller nemlig ikke lige så høje krav til din kreditværdighed, som banken gør, og det betyder også, at du ikke skal redegøre for, hvad lånet skal bruges til.

Hvad skal du overveje, inden du optager et lån på 9000 kroner?

Inden du optager et lån, skal du naturligvis overveje, om du i virkeligheden har brug for det. Det er vigtigt at huske, at der løber renter på et ethvert lån – et lån er således ikke gratis. Derudover skal du overveje, om du har råd til at optage et lån. Hvis du ikke kan betale lånet tilbage rettidigt, bliver det nemlig endnu dyrere. Ydermere skal du sørge for at finde det bedste lån. Dette gør du ved at sammenligne forskellige lån, og vi har gjort det nemt for dig at finde den bedste løsning.

Hvad er en kreditvurdering?

Et af de ord, du kommer til at høre meget i forbindelse med at tage et lån, er en kreditvurdering. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvad en kreditvurdering er. En kreditvurdering er en evaluering af din kreditværdighed som låntager. Det vil sige din evne til at kunne tilbagebetale et lån. Som sagt er denne del ved et online lån ikke lige så stram, som hvis du vælger at foretage et lån ved en fysisk bank, men det er alligevel en del, som de fleste låneudbydere finder vigtig i forbindelse med din låneansøgning.

Hvordan fastsættes renten?

Selvom der er angivet en rente ved det lån, som du kigger på, er der en god chance for, at dette kun er et cirkatal. Derfor er der også mange låneudbydere, der laver en ramme for de renter, man kan forvente. Det kunne f.eks. være 4-7% i rente. Den endelige rente fastsætter de på baggrund af de ting, som du har indtastet ved din låneansøgning. Hovedsageligt udregnes renten på baggrund af den kreditvurdering, som låneudbyderen laver ud fra din økonomiske situation. På den måde bliver du givet en rente, der matcher din privatøkonomi bedst, så du har de bedste muligheder for at kunne tilbagebetale dit lån.

Du kan derfor først se den endelige rente, når du står med lånetilbuddet foran dig. Jo større en risiko låneudbyderen ser ved at låne dig penge, jo større vil renten være, da det giver låneudbyderne en større økonomisk sikkerhed.

Nogle lån er gratis lån. Det vil sige, at du kan tage et lån uden renter og gebyrer, hvis du tilbagebetaler indenfor 30 dage. Kan du som tidligere nævnt ikke det, skal du være opmærksom på, at der vil komme ekstra udgifter. Derfor er disse lån kun gavnlige, hvis du ved, at du har en økonomi, der tillader dig det.

Hvilke nøgletal skal du være opmærksom på?

En af de mest vanskelige ting at sætte sig ind i er de nøgletal, der gælder, når det kommer til lån. Et af de helt essentielle nøgletal at forstå er ÅOP, hvilket er de samlede omkostninger ved lånet angivet i procent. Blandt andet er låneperiodens længde en faktor, der spiller ind på dette.

Hvis du vælger at tage et lån på 9000 kr. med en tilbagebetalingsvarighed på ét år, vil dine omkostninger være lavere, end hvis du vælger en tilbagebetalingsvarighed på tre eller fem år. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde betale sig at vælge den korte tilbagebetalingsperiode, hvis du har muligheden for det, da det sparer dig for betydelige omkostninger og gebyrer.

Selvom det kræver færrest omkostninger med en kort tilbagebetalingsperiode på f.eks. ét år, er det nødvendigt at gøre opmærksom på, at det er et kompromitteret forløb, og der er derfor ikke meget plads til uforudsete udgifter som et tandlægebesøg eller nye hårde hvidevarer. Når du vælger din tilbagebetalingsvarighed, er det derfor vigtigt, at du vælger med tanke på din nuværende og fremtidige økonomi, da det ellers kan sætte dig i problemer.