Dine-penge.dk præsenterer et udvalg af lånedudbydere, og er derfor ikke fyldestgørende for hele markedet. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de låneudbydere vi samarbejder med her.


Mangler du penge, og vil du gerne have et fleksibelt lån, kan det være en mulighed at overveje en kassekredit. Men hvad ér en kassekredit egentlig, og hvordan fungerer den slags lån? Hvad er fordelene og ulemperne ved en kassekredit, og hvordan finder man den bedste af slagsen? Alt dette og mere til får du svar på her, hvor vi kigger nærmere på netop kassekreditten og dens mange muligheder.

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit kan sammenlignes med et bevilget overtræk, og det er en meget fleksibel lånetype. Med denne type lån får du så at sige en vis sum penge stillet til rådighed, som du så kan låne af. Eksempelvis kan det være, du får en kassekredit på 30.000 kroner, og så kan du altså af denne pulje låne maksimalt 30.000 kroner.

Bruger du alle de 30.000 kroner, kommer du naturligvis også til at betale renter af hele summen, men bruger du derimod ikke hele puljen, betaler du kun renter af den del, du faktisk bruger. Det er netop dét, der gør denne lånetype så fleksibel. Desuden kan det i mange henseender være en økonomisk smart måde at låne penge på, fordi man netop ikke betaler renter af mere end det, man faktisk låner.

Er du ikke fuldkommen sikker på, hvor mange penge du har brug for, kan denne lånemulighed altså være en overvejelse værd. Så har du nemlig mulighed for at optage en kassekredit på lidt mere end det, du ved, du har brug for, og på den måde er der penge i overskud, hvis der skulle komme nogle uforudsete udgifter.

Fordelene ved at optage en kassekredit

Den helt store fordel ved denne slags lån er altså netop den fleksibilitet, der følger med. Du har med denne slags lån mulighed for at optage et lån med en højere maksimalgrænse, end du nødvendigvis har brug for. Det kan for eksempel være en fordel, hvis man skal i gang med at bygge om derhjemme og ikke er fuldkommen sikker på, hvor meget det kommer til at koste.

Ved man således, at det i hvert fald kommer til at koste 25.000 kroner, kan man altså optage en kassekredit på eksempelvis 30.000 kroner, og så er der lidt at tage af, når der kommer uforudsete ting og sager ind i budgettet. Det gør der nemlig som regel, når man bygger om og i stedet for at være nødt til at optage et nyt lån, er det altså langt bedre, at man blot har en lille ”ekstra pulje” at tage af. Det er nemlig altid bedre at have ét større lån end at have flere små lån ved forskellige udbydere, hvorved du også kommer til at betale gebyrer forskellige steder.

Ulemperne ved at optage en kassekredit

Denne smarte ”ekstra pulje” man har med en kassekredit, kan imidlertid også ses som en ulempe ved denne slags lån. I og med man har flere penge på hånden, end man egentlig reelt set har brug for, kommer mange nemlig også til at bruge af denne pulje, selvom det måske ikke er nødvendigt.

Penge har det som bekendt med hurtigt at forsvinde, og når pengene er tilgængelige, bliver de derfor også hurtigt brugt. Så ender man pludselig med at bruge flere penge, end man egentlig havde tiltænkt, og så bliver det naturligvis også dyrere end planlagt.

Hvis man kan holde sig til kun at bruge den sum penge, der absolut er nødvendig at bruge, kan det imidlertid være en ganske fin ordning. Man skal blot sørge for ikke at lade sig friste af den ekstra pulje af penge, der lige pludselig står til ens rådighed.

Hvor kan man optage en kassekredit?

Inden for de seneste år er der kommet mange nye låneudbydere frem, og det betyder også, at du i dag kan optage en kassekredit mange forskellige steder. Det nemmeste er derfor at kigge eksempelvis her på siden og danne dig et overblik over dine mange forskellige muligheder og derved finde ud af, hvad der måske kunne være en løsning for dig.

Hos rigtig mange låneudbydere skal du blot ansøge om kassekreditten online på deres hjemmeside, og så vil du hurtigt få svar på, om de vil give dig en kassekredit eller ej. Det er altså ganske nemt og enkelt at oprette en kassekredit, og der er utallige udbydere at vælge imellem.

Disse krav skal du opfylde for at kunne optage en kassekredit

De forskellige låneudbydere har alle sammen hver deres krav, som man skal opfylde for at kunne få lov til at optage et lån. Det gælder, hvad end det er et minilån, forbrugslån eller en kassekredit. Kravene kan variere meget fra udbyder til udbyder, så vil du være sikker på, at du lever op til kravene hos en særlig udbyder, er du altså nødt til at sætte dig ind i netop deres krav.

Nogle af de mest typiske krav for at kunne optage et lån af den ene eller anden art får du her:

Aldersgrænse

Du skal altid være over 18 år for at kunne optage nogen som helst form for lån. Dog er der også rigtig mange låneudbydere, der kræver, at du er 21 eller ligefrem 23 år gammel, for at du kan få lov til at låne. Er du under 25 år, gør du generelt klogt i at undersøge aldersgrænser på lån og kassekredit, så du er sikker på, du finder en udbyder, du faktisk kan låne hos.

Bopæl

Langt de fleste låneudbydere kræver, at du har fast bopæl i Danmark. Det er bestemt ikke umuligt at låne, hvis du har adresse i et andet land, men du har væsentligt færre låneudbydere at vælge imellem, så vær opmærksom på dette krav, hvis du bor udenfor Danmarks grænser.

Statsborgerskab

Ud over du typisk skal have en fast adresse i Danmark, er det også hos mange låneudbydere et krav, at du er dansk statsborger. Hos nogle er det nok, at du har en opholdstilladelse, men det er ikke særlig udbredt, så har du ikke dansk statsborgerskab, men vil låne penge i Danmark, bliver dine lånemuligheder indskrænket gevaldigt.

NemID

Hos stort set alle låneudbydere er det et krav, at du har NemID. Det er der flere grunde til. For det første er der mange, der laver din kreditvurdering ved at kigge på din e-SKAT, og for at de kan det, skal du skrive under med NemID og give dem tilladelse til det. Derudover underskriver du typisk din låne- eller kreditaftale med NemID. Eftersom man ofte ansøger om lån – herunder kassekredit – på nettet, underskriver man også elektronisk, og til dette skal du altså bruge NemID.

Kontaktmuligheder

Netop fordi det hele typisk foregår elektronisk, er det også som regel et krav, at du har en aktiv e-mailadresse. Det er for, at låneudbyderen kan sende kreditaftalen til dig. Derudover er der mange, der kræver, at man har et dansk telefonnummer, man kan kontaktes på.

RKI-registret

Sidst, men bestemt ikke mindst, må du som udgangspunkt aldrig være registreret som dårlig betaler hos RKI, hvis du vil have mulighed for at låne penge. Det vil sige, at du ikke kan optage en kassekredit, hvis du tidligere har misligholdt en låneaftale og derfor er blevet registreret hos RKI.

Der er altså lidt forskellige krav, du skal leve op til, hvis du vil have kassekredit eller på anden vis låne penge. Kravene kan dog variere meget, og der kan også være andre krav end dem, der er beskrevet ovenfor. Så hvis du vil være sikker på, at du kan låne penge, er du nødt til at kigge på de enkelte udbydere og undersøge, hvilke specifikke krav de hver især har.

Sådan finder du den bedste kassekredit

Når du skal finde den allerbedste mulighed for dig for at låne penge, kræver det, at du bruger noget tid og energi på at sætte dig ind i de forskellige lånemuligheder. Det kan du eksempelvis gøre her på siden, og det kan altså godt betale sig at bruge noget tid på at undersøge de forskellige muligheder til bunds.

Generelt gælder det for alle lån, at det er fornuftigt at kigge på deres ÅOP, hvis du vil være sikker på at finde den billigste løsning. Renten på en kassekredit siger nemlig ikke nok i sig selv, for ud over renter er der også diverse gebyrer, du skal betale for at opretholde din kredit.

Derfor er det rigtig fornuftigt at bruge ÅOP som pejlemærke, når du skal finde den helt perfekte kassekredit, for i dette tal er medregnet både renter og diverse gebyrer, og dermed giver det et noget bedre indblik i, hvad en kassekredit reelt set kommer til at koste dig. Derudover skal du naturligvis kigge på løbetid, kredittens størrelse og udbyderens konkrete betingelser for kassekreditten. Der er altså mange ting, man skal være opmærksom på, hvis man ønsker at optage en kassekredit. Når man skal låne penge, er det fornuftigt at undersøge sine muligheder grundigt, inden man skriver under på en aftale. På den måde er man sikker på, man finder den mest ideelle løsning i forhold til ens individuelle behov og økonomiske situation.

Sådan foregår ansøgningsprocessen

Hos langt de fleste låneudbydere er det muligt at ansøge på nettet. Du udfylder således blot en ansøgningsblanket på den udvalgte udbyders hjemmeside. Her skal du naturligvis oplyse alle dine personlige informationer samt den ønskede størrelse på kassekreditten, og derudover vil du også typisk enten skulle vedlægge lønsedler eller give udbyderen adgang til din e-SKAT, så de kan lave en kreditvurdering.

Når din ansøgning er sendt afsted, laver udbyderen kreditvurderingen baseret på din økonomiske situation. Vurderer de, at du har en god og sund økonomi, vil de tilbyde dig kredit – og nogle gange endda mere, end du har ansøgt om. Vurderer de derimod, at din økonomi ikke kan holde til at låne penge, vil du få afslag på din ansøgning. Så gælder det blot om at prøve andre steder, søge om et mindre beløb eller søge en anden gang.

Bliver du bevilget kredit, vil du få tilsendt en kreditaftale, som du skal skrive under på – som regel med NemID. Hos nogle udbydere kan det være en mulighed at få aftalen tilsendt pr. brev og så skrive den under i hånden og sende den retur, men hos langt de fleste foregår det hele digitalt, og derfor er det en nødvendighed at have et NemID.

Når kreditaftalen er underskrevet, vil du få bevilget den aftalte kredit.

Dette skal du være opmærksom på med kassekredit

Det er altså temmelig nemt at optage kassekredit, og der er rigtig mange forskellige udbydere, der tilbyder netop kassekredit. Derfor skal du også nok kunne finde en kassekredit, som passer perfekt til dine behov og din personlige økonomi.

Når du skal finde den rette kassekredit, er det vigtigste, at du nøje overvejer, om du har råd til at betale de lånte penge tilbage som aftalt. Det gælder nemlig for kassekredit såvel som for andre typer lån, at det typisk først bliver rigtig dyrt, hvis du misligholder din aftale. Så kommer der nemlig ekstra gebyrer oveni, og så løber lånet lige pludselig op. Du skal derfor kigge grundigt på din egen økonomi, inden du vælger at optage en kassekredit og ud fra dette vurdere, hvor meget det giver mening for dig at låne. Du skal også undersøge, hvor mange penge du har råd til at afdrage for at betale lånet tilbage.

Det gælder nemlig altid, at det bedste lån eller den bedste kassekredit er den, der passer til din økonomi. Det skal kunne hænge sammen for dig at få betalt dine afdrag, for ellers bliver det langt dyrere end først antaget. Derfor er det også nødvendigt, at du kigger på din økonomi og vurderer, hvor meget det er realistisk, at du kan betale tilbage til en låneudbyder månedligt. På den måde får du den bedste kassekredit, som både giver mening for dig her og nu, og som også kan give mening for dig på lang sigt i forhold til at få betalt pengene tilbage.