Dine-penge.dk præsenterer et udvalg af lånedudbydere, og er derfor ikke fyldestgørende for hele markedet. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de låneudbydere vi samarbejder med her.

Strakslån, quicklån, hurtigt lån eller kviklån – ja, kært barn har mange navne. Derfor kan det også nogle gange være en jungle at finde rundt i de forskellige lånetyper og finde ud af, hvilken type der passer bedst til dine behov.


Hvad er et strakslån?

Et strakslån er egentlig en anden betegnelse for et forbrugslån. Det er dog et forbrugslån, du kan tage uden at skulle igennem din bank, og derfor er der ikke de samme krav om at stille sikkerhed, som der vil være ved et lån i banken. Som navnet strakslån måske også indikerer, er det en type lån, du kan optage meget hurtigt. Ofte bliver man godkendt til lånet på omkring 15 minutter, og rigtig mange strakslån kalder man også SMS-lån, idet man kan optage lånet over SMS, og på den måde ikke behøver en computer. Det bliver ganske enkelt ikke lettere at optage et lån end det. Hvis du leder efter et billigt lån, har vi samlet et par udbydere, som tilbyder netop det.

Et strakslån er en lånetype, der ofte bliver optaget af studerende, der mangler penge sidst på måneden, andre unge eller folk, der har en tendens til impulskøb. Dog er det også en lånetype, der af mange bliver anvendt, hvis der lige pludselig dukker en uforudset udgift op, der bare skal betales her og nu. På den måde kan man se, at der kan være flere forskellige grunde til, at nogle vælger at optage et strakslån.

Hvad skal du være opmærksom på med et strakslån?

Der er mange forskellige udbydere, der tilbyder et strakslån, og det kan ofte være meget fristende at låne nogle penge lige nu og her, så du kan købe lige det, du gerne vil have. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvilke krav de forskellige udbydere har, og hvilke vilkår der gælder for det lån, du ønsker at optage. Et strakslån kan som sagt være meget fristende, men her er det vigtigt at være opmærksom, at det også er en af de dyreste typer lån, der findes. Ved disse hurtige lån kommer der nemlig som regel meget høje renter på, og derfor er det naturligvis en god idé at undersøge renten, inden du optager lånet. I den forbindelse er det også vigtigt at være opmærksom på lånets løbetid og dets ÅOP.

ÅOP står for, hvad lånets totale årlige omkostninger i procent er, og det er noget, som udbyderne altid skal oplyse. Det er vigtigt at kigge på ÅOP, fordi det viser dig alle udgifterne ved lånet og ikke kun renterne. Ved at kigge på forskellige låns ÅOP kan du dermed finde ud af, hvilket lån der bedst kan svare sig for dig at optage. Der er som før nævnt mange udbydere, der tilbyder disse strakslån, og alt afhængigt af din alder, kan du låne forskellige beløb. Mange webshops anvender også en form af disse lån, idet de tilbyder, at du kan købe deres varer på afbetaling. Nogle webshops tilbyder disse aftaler uden renter over en vis periode, men det er ikke altid tilfældet. Derfor er det i den forbindelse også vigtigt at være opmærksom på renten og betingelserne for lånet.

Hurtig service – hurtige penge

Et strakslån er for dem, der ikke kan vente på bankrådgiverens tempo og i stedet ønsker penge på kontoen, hurtigere end kaffemaskinen brygger kaffen i den klassiske banks mødelokale. Ved at foretage et online gratis strakslån slipper du for både mødelokale og bankkaffe og får i stedet effektive, gratis penge, der gør det muligt for dig at leve det liv, du drømmer om.

Det hurtige lån er i dag populært, da det tillader mange at opretholde en behagelig tilværelse, selvom månedslønnen var skuffende. Ligeledes kan de nemt anskaffede penge bruges på at få økonomien på rette køl igen, så uheldet undgår at gå fra snebold til lavine og skabe ravage med konsekvens for hele din økonomi.

Et strakslån giver muligheder

Forbrugslånet har udviklet sig fra udelukkende at kunne opnås i banken til at være let tilgængeligt for de fleste, der ansøger online. Et strakslån er således et forbrugslån af mindre størrelse, der kan opnås ved at ansøge på internettet eller over mobilen ved et SMS-lån. Begge metoder er tilsvarende moderne behov, hvilket kan anses som en kontrast til bankens traditionelle opbygning. Derfor er de online lånemuligheder også ganske populære blandt unge i dag.

Strakslånet dækker over alt fra ca. 500 til 15.000 danske kroner. Uanset om de gratis penge skal gå til tøj, sko, uventede udgifter eller dækning af økonomiske udgifter ved højtider, giver det hurtige lån dig muligheden for at leve i nuet uden at opleve økonomiske kvaler.

Brugervenlighed danner rammen for dit strakslån

Grunden til, at ventetiden ved et gratis strakslån er så kort, er den markant anderledes struktur, der ligger bag et onlinebaseret lån. Din ansøgning skal ikke evalueres af en faglært bankmand. I stedet foregår låneprocessen ved det simple strakslån oftest automatisk. Ligeledes kræves det ikke, at du oplyser ret meget – hvis noget overhovedet – om din privatøkonomi. Modsat hos banken behøver du ikke at vedlægge årsopgørelser, lønsedler og information om dine ejendele. Disse er ikke nødvendige for at opnå de beløb, som du med et strakslån kan få adgang til. Ved nogle online udbydere skal sådanne oplysninger dog gives, hvis du ønsker at foretage et større forbrugslån.

At du stiller sikkerhed er unødvendigt ved online lån

Når du optager et forbrugslån i banken, er det oftest nødvendigt, at du stiller sikkerhed for dit lån. Det vil sige, at du bør være indehaver af værdigenstande, der kan stå som sikkerhed for banken, når du låner. Altså er det i nogle tilfælde en nødvendighed for bankerne, at du har ejendom, bil eller værdifulde ejendele, så disse kan være kompensation for banken, hvis du viser dig ude af stand til at tilbagebetale dit lån.

Sådanne vilkår findes ikke ved et online strakslån. Det gør både processen lettere for dig som kunde, ligesom det bidrager med den tryghed, at dine ejendele vil forblive dine uanset din økonomiske fremtid. 

De fleste voksne kan optage et straks lån

Der stilles få krav til kunden, der ønsker at optage et strakslån. Det er ganske få oplysninger, som du skal opgive, når du ansøger om et gratis strakslån. Gældende for alle låneudbydere er, at du skal være fyldt 18 år og dermed være myndig, så du står til ansvar for dit økonomiske valg. Nogle låneudbydere har en højere aldersgrænse for deres kunder, men dette gælder sjældent ved de mindre beløb. Du skal også have en dansk folkeregisteradresse for at opnå adgang til de hurtige, gratis penge. Med dansk folkeregisteradresse bør du også være indehaver af et NemID. Dette er nødvendigt, da du underskriver din ansøgning med ID’et. Når du gør dette, giver du tilladelse til, at den pågældende udbyder må indhente de nødvendige oplysninger om dig – dette gør blot låneprocessen nemmere og mere effektiv.

Som nævnt behøver du ikke at vedhæfte private, finansielle oplysninger. Dog kan du ikke låne penge ved et strakslån, hvis du er registreret i RKI.

Tag ansvar, første gang du låner online

Renterne er typisk højere og løbetiden kortere, som kompensation for den hurtige betjening, de få krav og den store anonymitet, der forekommer ved et strakslån. Du bør derfor være opmærksom på at finde det rette lån, så du er forsikret mod en ubehagelig situation. Låneudbydere vil påbyde højere renter og i nogle tilfælde også gebyrer, hvis ikke lånet betales tilbage indenfor den aftalte tid. Brug derfor oversigten her på siden til at danne dig et overblik, så du er sikker på, at du har økonomisk kapacitet til at betale dit lån tilbage.

Strakslån lider under et dårligt ry, netop fordi nogle oplever konsekvenserne af ikke at have tilbagebetalt det tilstrækkelige beløb inden enden af løbetiden. Et strakslån er en fantastisk mulighed for at få luft i økonomien til at tage de valg, du drømmer om. Lånet bliver, selvsagt, knap så fantastisk, når det ikke bliver betalt tilbage. Vær derfor seriøs omkring dit valg af udbyder, ligesom du bør være realistisk omkring din egen mulighed for at betale tilbage – og ud fra dette vælge dit lån og din udbyder.

Tilbagebetal dit strakslån i rette tid

Løbetiden – perioden, du som låner har til at tilbagebetale – ved et lån som strakslånet er ganske kort, da lånets omfang er forholdsvist lille. Et strakslån skal typisk betales tilbage indenfor en måned. Dette kan både være en fordel og en ulempe alt efter låners økonomiske situation. På den ene side skal der hurtigt efter lånets optagen være overskud nok på kontoen til, at lånet kan tilbagebetales. Omvendt giver det mange lånere en lettelse, at lånet ikke hænger dem over hovedet i en længere periode.

Et strakslån skal bringe glæde og overskud. For at netop dette opnås skal du have valgt det rigtige lån for dig, der gør det muligt, at du kan betale tilbage i ordentlig tid, så du undgår at skulle betale yderligere af til låneudbyderen. Hvis du har et konstruktivt og ansvarsfuldt forhold til din privatøkonomi og har valgt den optimale løsning for dig, har strakslånet potentiale til at give dig finansiel legeplads og frihed.

Mit ønske var at optage et lån uden at skulle igennem min bank, og derfor besluttede jeg mig for at optage et strakslån. Hos dine-penge.dk fandt jeg hjælp til at gøre netop det. Det er en overskuelig side, hvor man hurtigt kan sikre sig, at man optager det bedste lån.

★★★★★

Carsten Møller

Send din oplevelse og bedømmelse af dine-penge til os - klik her