Strakslån

Strakslån

Strakslån, quicklån, hurtigt lån eller kviklån – ja, kært barn har mange navne. Derfor kan det også nogle gange være en jungle at finde rundt i de forskellige lånetyper og finde ud af, hvilken type der passer bedst til dine behov.

 
 

Hvad er et strakslån?

Et strakslån er egentlig en anden betegnelse for et forbrugslån. Det er dog et forbrugslån, du kan tage uden at skulle igennem din bank, og derfor er der ikke de samme krav om at stille sikkerhed, som der vil være ved et lån i banken. Som navnet strakslån måske også indikerer, er det en type lån, du kan optage meget hurtigt. Ofte bliver man godkendt til lånet på omkring 15 minutter, og rigtig mange strakslån kalder man også SMS-lån, idet man kan optage lånet over SMS, og på den måde ikke behøver en computer. Det bliver ganske enkelt ikke lettere at optage et lån end det.

Et strakslån er en lånetype, der ofte bliver optaget af studerende, der mangler penge sidst på måneden, andre unge eller folk, der har en tendens til impulskøb. Dog er det også en lånetype, der af mange bliver anvendt, hvis der lige pludselig dukker en uforudset udgift op, der bare skal betales her og nu. På den måde kan man se, at der kan være flere forskellige grunde til, at nogle vælger at optage et strakslån.

Hvad skal du være opmærksom på med et strakslån?

Der er mange forskellige udbydere, der tilbyder et strakslån, og det kan ofte være meget fristende at låne nogle penge lige nu og her, så du kan købe lige det, du gerne vil have. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvilke krav de forskellige udbydere har, og hvilke vilkår der gælder for det lån, du ønsker at optage. Et strakslån kan som sagt være meget fristende, men her er det vigtigt at være opmærksom, at det også er en af de dyreste typer lån, der findes. Ved disse hurtige lån kommer der nemlig som regel meget høje renter på, og derfor er det naturligvis en god idé at undersøge renten, inden du optager lånet. I den forbindelse er det også vigtigt at være opmærksom på lånets løbetid og dets ÅOP.

ÅOP står for, hvad lånets totale årlige omkostninger i procent er, og det er noget, som udbyderne altid skal oplyse. Det er vigtigt at kigge på ÅOP, fordi det viser dig alle udgifterne ved lånet og ikke kun renterne. Ved at kigge på forskellige låns ÅOP kan du dermed finde ud af, hvilket lån der bedst kan svare sig for dig at optage. Der er som før nævnt mange udbydere, der tilbyder disse strakslån, og alt afhængigt af din alder, kan du låne forskellige beløb. Mange webshops anvender også en form af disse lån, idet de tilbyder, at du kan købe deres varer på afbetaling. Nogle webshops tilbyder disse aftaler uden renter over en vis periode, men det er ikke altid tilfældet. Derfor er det i den forbindelse også vigtigt at være opmærksom på renten og betingelserne for lånet.