Dine-penge.dk præsenterer et udvalg af lånedudbydere, og er derfor ikke fyldestgørende for hele markedet. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de låneudbydere vi samarbejder med her.

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder, og de giver dig både mulighed for at optage samlelån og forbrugslån. Denne internetbank er et datterselskab af Norwegian Finans Holding, og som du måske allerede ved – eller har gættet – hænger Bank Norwegian tæt sammen med Norwegian Air Shuttles, som er et lavprisflyselskab med hovedsæde i Norge.

Bank Norwegian blev således i første omgang stiftet som en støtteplatform for flyselskabets fordelsprogram, men de har siden år 2007 fungeret som internetbank for kunder i Norden, og du kan derfor også optage lån ved dem.

Kravene for at optage et lån hos Bank Norwegian

Vi kommer ikke uden om, at der er nogle krav, du som låneansøger skal opfylde, for at kunne blive tilbudt et Norwegian Bank-lån.

For det første skal du være over 23 år gammel, og derudover skal du have en dansk folkeregisteradresse. Som hos de fleste andre låneudbydere, må du heller ikke hos Bank Norwegian være registreret som dårlig betaler hos eksempelvis RKI eller Debitorregistret.

Derudover vil de selvfølgelig gerne have en vis sikkerhed for, at de får deres penge tilbage, og derfor kræver de, at du er i arbejde og har en fast indkomst. Dette kan du eksempelvis bevise ved at vedhæfte lønsedler til din ansøgning, så de kan se, at du har en økonomi, der er sund nok til at kunne klare et lån.

I forlængelse af dette skal det nævnes, at din rente også fastsættes ud fra din økonomis tilstand. Det vil sige, at hvis din økonomi er god, får du en lavere rente, end hvis din økonomi halter. På den måde bliver du altså belønnet for at have styr på dine penge.

Betal tilbage over 15 år

Noget af det helt særlige ved denne låneudbyder er, at du har helt op til 15 år til at betale de lånte penge tilbage. Du betaler således en fast ydelse hver måned, men dette beløb fastsætter du i høj grad selv. Dermed er det op til dig at afgøre, om du blot har brug for et par måneder til at betale lånet ud, eller om du har brug for 15 år til det.

Det gør dog en væsentlig forskel i forhold til lånets endelige pris, om du vælger at betale det tilbage hurtigt, eller om du vil dele det ud over mange år. Det bliver naturligt nok dyrere, hvis du vælger at betale tilbage over længere tid, så hvis du kan klare dig med mindre end 15 år at løbe på, er det helt klart den billigste mulighed. Derved vil du nemlig få pålagt færre renter til lånet, og det er selvfølgelig hensigtsmæssigt.

Samtidig skal du dog også passe på med at vælge en løbetid, der er for kort, for løbetiden passer sammen med de rater, du månedligt skal betale tilbage. Det vil sige, at hvis du sætter løbetiden for lavt, skal du betale mere hver måned, og hvis ikke du reelt kan dét, risikerer du at komme i problemer. Det handler altså om at overveje, hvor meget du realistisk set kan betale tilbage månedligt, og hvor længe du dermed har brug for til helt at betale lånet ud. Hvis du er realistisk fra starten af, får du den billigste løsning i det lange løb.

Samlelån hos Norwegian

Det kan koste mange unødvendige kroner at have lån hos flere forskellige låneudbydere, da du derved betaler renter og gebyrer til både det ene og det andet sted. Derfor kan man som noget ret specielt hos netop Norvegian Bank optage et såkaldt ”samlelån”, som giver dig mulighed for at samle alle dine lån det samme sted. Ved at have ét større lån frem for en masse små, sparer du penge i det lange løb, så det kan altså ofte godt betale sig at tilrettelægge det på denne måde.

Hvis du ønsker denne type lån, ansøger du blot om det på Bank Norwegians hjemmeside, og så sørger de for at sammenlægge alle dine lån.

Du kan få samlet lån på op til 400.000 kroner med denne type Norwegian-lån, og det kan altså i høj grad være en fordel, hvis du i forvejen har flere små lån andre steder.

Forbrugslån

Du har naturligvis også mulighed for at optage et ganske almindeligt forbrugslån hos Bank Norwegian.dk. Det ansøger du ligeledes om på hjemmesiden, og det er ganske nemt klaret.

Her kan du låne imellem 5.000 kroner og 400.000 kroner, som altså også er maksimumsgrænsen på samlelånet. Skal du optage et nyt lån, er der et oprettelsesgebyr på 950 kroner, og derefter skal der betales et månedligt gebyr på 19 kroner. Dette er altså også med til at gøre, at det bliver dyrere, des længere tid du vælger at dele tilbagebetalingen ud over.

Når du har ansøgt om et Bank Norwegian-lån, vurderer de din kreditværdighed, og hvis så de vil tilbyde dig et lån, får du en låneaftale, som du skal underskrive med NemID. Det er nemt, hurtigt og sikkert, og i og med at Bank Norwegian er en internetbank, giver det god mening, at alt kører elektronisk. Det er også med til at gøre låneprocessen væsentligt nemmere for dig, da du dermed kan ansøge på din smartphone eller computer.

Når du ansøger om et lån hos Norwegian Bank Danmark, skal du ikke stille sikkerhed, som du skal hos de fleste andre banker. Du skal blot bevise, at du kan betale pengene tilbage, og så behøver du heller ikke at redegøre for, hvad pengene skal bruges til.

En af ulemperne ved denne internetbaserede bank kan imidlertid være, at du ikke kan få personlige lånetilbud og vejledning. Der er nemlig ikke på samme måde en masse medarbejdere ansat i denne bank, som der er hos de fleste andre banker. Det er med til at holde priserne på lån nede, men dermed er der altså heller ikke mulighed for at få skræddersyede muligheder, som man ser det hos visse andre låneudbydere.

Til gengæld er ÅOP hos Norwegian Bank maksimalt på knap 39%, og det er altså væsentligt mindre, end det man ser hos mange andre udbydere af hurtige lån på nettet.