5 tips når du skal bruge penge på ferie i udlandet

Crowdlending
Hvad er crowdfunding og crowdlending?
marts 14, 2022
dagpenge
Hvad er dagpenge? Læs mere her og få det fulde overblik
oktober 7, 2022
Økonomiske tips til ferien

Økonomiske tips til ferien

Skal du snart til udlandet på ferie, kan det være godt at læse med her. For det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse for dig at bruge penge i udlandet. Især hvis du ikke husker at tage dine forholdsregler og forberede dig hjemmefra. Med disse tips kan du ende med at spare en del penge på din tur.

Vil du have styr på valutakurserne til din ferie, kan du benytte denne valutaomregner.

1 – Brug gerne kontanter

For det første kan det være en fordel for dig at bruge kontanter, når du har mulighed for det. Alt afhængig typen af dit kreditkort, kan du hurtigt ende med at komme til at betale et alt for højt gebyr, når du vælger at betale med dit kort, så når du har mulighed for at betale med kontanter, kan det være en fordel for dig, hvis du har sørget for at tage kontanter med på din ferie. Husk at det også er en god idé at finde det billigste sted at hæve kontanter, når du skal have kontanter til din ferie.

Lån penge nemt og billigt til din ferie i dag.

2 – Hæv ikke penge i de dyre automater

Dernæst kan det også være godt at sørge for, at du ikke hæver penge i de dyre automater, der som regel altid vil være til rådighed for dig i turistområder. Euronet ATM er blandt andet nogle af de automater, der tit er at finde i disse områder, og her kan du tit regne med at betale en alt for høj pris for den lokale valuta, du gerne vil hæve. Så det er godt at styre uden om disse dyre automater.

3 – Få et kreditkort uden gebyr ved brug i udlandet

Vil du gerne bruge kreditkort i udlandet, kan det være en god idé at sørge for at få dig et godt kort med hjemmefra, som du kan bruge uden at ende med alt for høje gebyr. Der er mange kreditkort, som koster utroligt mange penge at bruge i udlandet, men der er efterhånden også kommet mange gode løsninger inden for lige netop dette område, hvor det ikke kommer til at koste dig særlig meget at bruge dit kreditkort uden for landets grænser. Så det er værd at læse op på.

4 – Undgå at hæve for mange kontanter

Det kan også være et godt tip at undgå at hæve alt for mange kontanter. Især hvis du skal til et land, hvor de fx ikke bruger Euro, som du nemt kan komme af med igen hjemme i Danmark. Hvis du hæver alt for mange kontanter, og du ikke når at bruge dem alle sammen, kan det også hurtigt komme til at koste dig mange penge at veksle dem om til danske kroner eller Euro igen, og derfor er det smart at tænke godt over, hvor mange penge du har brug for i kontanter, før du går i gang med at hæve eller at veksle.

5 – Få gerne en kvittering på dine køb

Sidst, men ikke mindst, kan det være en god idé at få en kvittering på dine køb, når du spiser på en restaurant eller betaler for noget i en butik. Der kan hurtigt komme skjulte gebyr på dit køb, når du køber ting i udlandet – især i turistområder. Derfor er det altid godt med en kvittering, så du er helt sikker på, hvor mange penge du har brugt hver eneste sted. Det er jo godt at kunne se det med det samme, hvis du har betalt alt for meget for dine ting. Dette gælder primært, hvis du bruger kort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.