Dine-penge.dk præsenterer et udvalg af lånedudbydere, og er derfor ikke fyldestgørende for hele markedet. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de låneudbydere vi samarbejder med her.

Minilån er blevet mere og mere populære blandt danskerne – og det er med god grund. Det er en hurtig og nem måde at låne penge til det, du står og mangler lige nu og her.


Der kan være mange forskellige grunde til, at man ønsker at optage et minilån. Det kan være, du er studerende, og det kniber lidt med pengene sidst på måneden. Det kan også være, at din vaskemaskine, opvaskemaskine eller andre apparater pludseligt er gået i stykker, og at du derfor har brug for noget nyt nu og her.

Hvad er et minilån?

Et minilån er en lånetype, der har en kortere løbetid end mange andre lån. Udover det kan du med denne type lån som regel kun låne mellem 500 og 10.000 kr. Løbetiden på et minilån er som regel maksimum tre måneder, men ofte også kortere. Når du skal optage et minilån, fungerer det ofte lige som et quicklån eller strakslån, hvor du ikke behøver at skulle optage lånet i din bank. På denne måde er det heller ikke nødvendigt at stille sikkerhed, inden du optager lånet, som det er i banken.

Et minilån er et forbrugslån, du lynhurtigt kan optage. Du behøver ikke møde fysisk op i banken eller et andet sted, men det eneste du skal bruge er en mobil, en computer eller en tablet. De fleste minilån kan man nemlig optage over internettet, og nogle kan man endda optage over SMS. Dette hedder et sms lån Det bliver altså ikke meget nemmere end det, hvis du skal optage et lån. De fleste minilån er også lynhurtige at optage. Ved mange af dem er processen faktisk så kort, at det ikke tager mere end en time.

Hvad skal du være opmærksom på ved at minilån?

Før du kan optage et minilån, skal du være fyldt 18 år, og nogle udbydere kræver også, at du er 20 år eller derover. Herudover skal du som regel have et NemID, da det mange låneaftaler skal underskrives online med NemID. Det er netop også derfor, at det er muligt at gøre hele låneprocessen hurtig og enkel. Det er også værd at være opmærksom på, at hvis du er registreret i RKI, kan du som regel ikke få lov til at låne penge, heller ikke hvis det blot er et minilån.

Rigtig mange udbyder faktisk minilån helt gratis. Kravet er normalt bare, at du hurtigt skal være i stand til at betale pengene tilbage. Hvis du betaler pengene tilbage til tiden, forløber lånet som regel rentefri, men overskrider du bare én frist, kan det gå hen og blive meget dyrt for dig. Derfor er det en rigtig god idé at undersøge betingelserne for det lån, du har tænkt dig at optage, inden du siger ja. Her kan det eksempelvis være klogt at undersøge minilånets ÅOP. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og det vil give dig et overblik over lånets samlede omkostninger og ikke kun renten. Mange kigger nemlig ofte kun på renten, men der kan sagtens komme andre udgifter oveni, som man også skal være opmærksom på.

Der er altså flere forskellige aspekter at være opmærksom på, når du vil optage et minilån. Men hvis du er i stand til at betale tilbage til tiden, ikke er registeret i RKI og ellers bare har brug for at låne nogle penge til noget lige nu og her, så kan et minilån være en god mulighed for dig.

Det har aldrig været nemmere og mere overskueligt at låne penge, end det er i dag. Og med minilån kan man have flere penge mellem hænderne sekunder efter, man er blevet opmærksom på, at man har behov for en ekstra skilling.

Pengemangel er noget, de fleste kender til. Og der kan være oceaner af årsager til, at man står i en situation, hvor man har behov for lidt ekstra til en særlig lejlighed eller blot til at dække månedens underskud. Og uagtet hvad årsagen er, skal man ikke være tilbageholdende med at undersøge sine muligheder med de mange minilån på nettet. De er nemlig slet ikke så farlige.

Kort om minilån

Vi kender dem godt. Det er de lån, man tager i løbet af få minutter kun ved brug af en computer eller et andet digitalt device. Forskellen på denne type lån og så mange andre er, at man ikke skal igennem den langsommelige proces, det kan være, hvis man først skal have overbevist sin bankmand om, at man godt kan bevilges et forbrugslån. Og det kan faktisk være helt befriende ikke at skulle stille skoleret foran sin årlange bankrådgiver, bare fordi man eksempelvis skal have penge til et indskud eller lignende. Med minilån er der nemlig ingen, der kigger dig over skuldrene. Udbyderne af denne type lån kunne ikke være mere ligeglad med, hvad du bruger penge på – og så er der ellers frit slag på langt de fleste hylder.

På den måde kan man faktisk sammenligne minilån med et almindeligt forbrugslån – ja… faktisk er det nøjagtig det samme. Den altoverskyggende forskel er bare, at man optager minilån hos en af de mange lånudbydere på nettet – og altså ikke i banken.

Proces og behandling

Processen ved ansøgning og optagelse af minilån kunne ikke være nemmere. Hos langt de fleste lånudbydere skal man blot udfylde en beregner med løbetid og hovedstål/lånebeløb, og så beregner denne helt automatisk alt, man skal bruge. Derefter indskriver man bare sine personlige oplysninger, og når man så slutteligt har underskrevet med NemID, er man færdig – og pengene vil være på ens konto få minutter efter. Systemet er utrolig handy, og man skal ikke være bekymret om, hvorvidt man indtaster noget forkert, for alt er så velbeskrevet, at man slet ikke er i tvivl om, hvor man skal skrive de forskellige ting ind. Det er kun, hvis der er nogle helt specielle forhold, man skal oplyse, at processen kan tage lidt længere, men i langt de fleste tilfælde er det lige så nemt, som det er at foretage et køb online. Og så slipper man også for at skulle starte bilen eller hoppe på cyklen for at skulle transportere sig til sin bank.

Få dine penge i en fart med et minilån

Det giver meget god mening, at et minilån betyder, at pengene kommer hurtigt ind på din konto, eftersom de er en del af paraplyen, der bliver kaldt kviklån. Men selvom det virker åbenlyst, er det faktisk skræmmende, hvor hurtigt man kan have pengene på sin konto. Nogle af de hurtigste udbydere sørger for, at du har pengene efter blot få minutter. Og så kan man pludselig ikke kun bruge lån til situationer, hvor man længe har haft et brændende ønske om et eller andet. Nej. Nu kan man også bruge lån til at få flybilletterne til Berlin, hvis man pludselig en dag vågner og får lyst til at deltage i den årlige filmfestival. Det eneste, man behøver, er som sagt sin mobiltelefon. Så er det ikke sværere. Det eneste, der faktisk kan være udslagsgivende for, at det måske kunne tage bare lidt længere tid, ville være, hvis man ikke har en tilstrækkelig internetforbindelse. Men da optagelse af lån ikke er at sammenligne med gaming eller streaming, skal det også være en ret så dårlig internetforbindelse, hvis den skal have noget betydelig indflydelse på, hvor hurtig et minilån er.

Det varierer selvfølgelig fra långiver til långiver, men tricket er, at man ikke har nogen manuel behandling indblandet i godkendelsesprocessen, som ofte er årsagen til, at det kan tage lidt længere at få bevilget et lån. En avanceret algoritme finder helt selv frem til, om man må låne eller ej, og med et minilån er der nærmest ingen risiko for, at algoritmen vælger at sige, at man ikke er kreditværdig. Faktisk er der flere af disse sider, der tilmed accepterer at yde lån, selvom man er registreret i RKI som dårlig betaler – så der er ingen undskyldninger.

Hvor mange penge kan man låne med et minilån?

Med minilån kan man låne penge i en sådan størrelsesorden, at det overordnet set kategoriseres som værende et almindeligt forbrugslån, men dog i en lidt mindre skala hvilket navnet også antyder. Dog vil det altså stadig sige, at man typisk kan låne alt mellem 5.000 kr. og 400.000 kr. Og inden for dette interval er det varierende, hvor mange penge de enkelte pengeinstitutioner vil udlåne.

Hvis man sammenligner dette med andre af de nye digitale lånetyper, der blot kræver en internetforbindelse og et par minutter, er det i samme kategori som eksempelvis kliklån eller SMS-lån, som også ofte har samme størrelsesorden, og som i kraft af sin form og anvendelsesområde er lige så nemme at søge om. Alle disse tre lånformer har ingen kontaktflade med manuel behandling, og man skal være opmærksom på, at de ikke kræver sikkerhed eller anden form for specielle forhold.

Når man låner med minilån, skal man dog også være opmærksom på, at renteniveauet normalt varierer i takt med den hovedstol, man ønsker at låne. Det er klart, at man ikke skal betale samme rente for at låne 5.000 kr., som man muligvis skal for at låne 400.000 kr., når der ingen form for sikkerhed stilles for lånet, og man således huske at holde øje med dette, når man ansøger om et lån. Det er selvfølgelig ingen grund til bekymring, idet lånudbyderen som alle andre er under tilsyn, men det er dog noget, man skal være opmærksom på. Derudover vil renteniveauet alligevel også ligge på et niveau, man faktisk kan sammenligne med en almindelig kassekredit. Faktisk er det sådan, at minilån ofte er blevet sammenlignet med anvendelse af en kassekredit, idet det har fællesnævnere, der går igen på tværs af de låneformer. En af disse er renteniveauet.

Krav til dig som låntager

Når man optager et lån, er der selvfølgelig nogle helt basale krav, man skal opfylde – og de enkelte krav kan variere fra långiver til långiver. Et eksempel kunne være i forhold til låntagerens alder. Der er mange långivere af minilån, som accepterer, at man blot er fyldt 18 år. Og det virker måske meget logisk, når nu det også er netop dette alderskrav, der er reguleret ved lov. Men andre af de mange långivere vil have, at man er fyldt helt op til 23 år, førend man må søge om godkendelse til et minilån – eller i hvert fald førend at man kan blive godkendt.

Derudover kræver de fleste långivere også, at man ikke er registreret i noget register for dårlige betalere. Nok er der få, der ikke afviser en ansøgning, selvom ansøger er registreret i RKI eller lignende, men det er dog undtagelsen til hovedreglen. For langt de fleste og nok også mest lukrative, skal man være ’pletfri’ i forhold til kunne betale sine forpligtelser tilbage.

Men med undtagelse af ovenstående er der ikke mange krav til det famøse minilån. Man vil aldrig blive udsat for, at långiver nedsætter krav om en kautionist, og man vil heller ikke skulle stille dokumentation for en solid og stabil økonomi og indkomst – noget, som banken med garanti vil være meget opmærksom på, og som med stor sandsynlighed vil være altafgørende, i forhold til om man overhovedet bliver stemplet som værende bare det mindste kreditværdig. Med minilån lader långiveren bekymringerne være hos dig og tager således slet ikke stilling til, hvorvidt man har det ’gode’ eller det ’dårlige’ job. Det skal ikke være op til en økonomiuddannet rådgiver at vurdere, hvorvidt man kan konstruere og overholde sine budgetter på en sådan måde, at man har råd til at betale sit lån tilbage – denne bekymring skal nemlig være låntagers. Og kun låntagers.

Ingen farlig klausul med småt ved online lån

Hvad, mange kan være bange for ved minilån, er ofte, at man bliver fanget af en eller anden mere eller mindre suspekt klausul skrevet med småt, som man allerede accepterer i kraft af långivers handelsbetingelser. Men det er der faktisk ingen grund til. Minilån er nemlig – ligesom alle andre låneformer – begrænset af lovgivningens ønske om at sikre enhver potentiel låntager mod scam og udnyttelse. Og det betyder, at der er flere regler om vilkår vedrørende minilån, der helt afskærer långiver fra at kunne lave nogen form for snyd og for at lave smarte formuleringer, der gør, at man faktisk betaler mere, end man først havde regnet med.

Med ovenstående in mente kan man altså konstatere, at der ikke er nogen ko på isen, hvis man overvejer et minilån. Ja… man skal være opmærksom på, at renten kan være en smule højere, men bortset fra det, er det oftest helt identisk med de lån, man optager hos sin bank hos den bankrådgiver, man har kendt i måske flere år.

Specielt for minilån er nemlig, at de er (og skal være) ret lukrative. Og det gælder også for forhold ud over dem, der vedrører lånets udbetalingshastighed. En af de fordele, der ofte er ved minilån, er, at der faktisk er mange af de forskellige långivere, der tilbyder gratis oprettelse, når man vælger et minilån. Det betyder helt konkret, at man slipper for at skulle betale det oprettelsesgebyr, der ellers altid er tilknyttet lån – uanset om man søger i banken, i en butik eller i forbindelse med kredit. Og det er lidt specielt, når man ellers skulle tro, at minilån er en låntype, hvor man i kraft af større risiko fra långiver ville være konsekvent ift. at skulle tage gebyr og lignende. Flere af de mange potentielle långivere tilbyder endda, at man kan indfri lånet før tid helt gebyrfrit også – og det ser man i hvert fald sjældent hos banken.

Et andet specielt forhold ved minilån, som man nok ikke havde regnet med ved denne låntype, er, at man kan få relativt lange tilbagebetalingsperioder – som snildt kan blive så lange, at man har for eksempel 3 år til at betale sit lån tilbage – og så minder lånetypen faktisk mere eller mindre helt om det lån, man optager i banken. Langt de fleste regner slet ikke med dette, men tror i stedet, at man helst skal have betalt lånet tilbage, før det er optaget. Men sådan foregår det slet ikke, og selvom man egentlig ikke kan sammenligne de to låntyper, er der alligevel så mange fællestræk, at man i realiteten godt kan alligevel. Og hvis man bare er opmærksom på sine terminer og eventuelle påkrav, er der slet ikke noget at være bange for.

Kom lige så hurtigt ud af dit online lån

Noget, minilån har fået ry for, er, at man skal holde sig til aftalen, når det kommer til tilbagebetaling af hovedstol med tillæg af renter osv. Og det er selvfølgelig af den årsag, at låneinstituttet ikke tjener penge, medmindre de har mulighed for at påkræve de renter, låntager har påtaget sig gennem optagelse af lånet. Men ikke desto mindre er der altså flere og flere af de långivere, der tilbyder minilån, som også tilbyder, at man gebyrfrit kan komme ud af sin gæld ved at betale den resterende fordring på én gang. Det er smart, hvis ens økonomiske situation pludselig bliver forbedret, og det er altså nu også helt smertefrit i forbindelse med minilån.

Når långiverne tilbyder, at man kan komme ud af sin gæld hurtigt og smertefrit, er det fordi, det er en god service at tilbyde. Det er beroligende for den potentielle låntager, og det giver lånetypen status af at være en helt troværdig måde at låne penge på – på lige fod med realkredit eller banklån. På mange måder kan man faktisk sige, at en hurtig og smertefri indfrielse uden gebyr med minilån er en endnu bedre service, end man førhen har set hos banker og realkreditinstitutter, som faktisk sjældent går med til, at man skal kunne komme ud af en gæld, uden at man tilmed skal betale en eller anden form for håndteringsgebyr til sit pengeinstitut.

Hvordan sammenholder jeg omkostningerne ved minilån?

Det er faktisk ikke sværere at finde omkostningerne ved minilån, end det er at finde de samme omkostninger ved et helt almindeligt banklån. Via lovgivning er det nemlig bestemt, at alle långivere skal synliggøre alle de omkostninger, der er ved optagelse af lån, og det skal de gøre ved at angive de samlede omkostninger i ét nøgletal, som i daglig tale kaldes ÅOP. Denne forkortelse står for ’årlige omkostninger i procent’, og den angiver, hvor meget af lånets hovedstol, man skal betale til pengeinstituttet i omkostninger for at udlåne penge. Låner du derfor 100.000 kr. til en ÅOP på 10%, skal du altså betale 10.000 kr. til omkostninger, og hele gælden for optagelse af lån vil således blive 110.000 kr.

ÅOP skal angives af alle pengeinstitutter, der ønsker at tilbyde udlån, og det gælder derfor også for de långivere, der tilbyder minilån. Det er ikke et nøgletal, man skal kigge længe efter, for det skal angives på en sådan måde, at det er nemt for den potentielle låner at finde det.

Minilån – en hjælpende hånd på SU

Hvis man er på et stramt budget, kan det være fristende at optage et lån, så man i flere tilfælde kan forsøde tilværelsen en smule, og på SU kan det i særdeleshed være fristende, når man ved, at man arbejder sig hen imod en tilværelse med fast løn, pension, og hvad der ellers hører til et arbejde.

I den situation er det overvejelsen værd, om ikke minilån er et fornuftigt alternativ. Mange vælger fra starten af deres uddannelse at modtage SU-lån, men det farlige ved denne form for lån er, at den ikke bare lige kan tilbagebetales, men faktisk skal betales tilbage over en relativ lang periode. Dette ser man ikke med minilån, som har en almindelig løbetid, og som også kan tilbagebetales fra den ene dag til den anden, hvis man allerede har muligheden fra første lønudbetaling. Netop af blandt andet denne årsag er der flere på selv meget stramme budgetter, som faktisk med fordel kan anvende et minilån til finansiering af en sødere hverdag eller en hurtig ferie med sin partner. For hvor SU-lånet ellers synes at være det optimale og specielt egnet til situationen, er det nok alligevel ikke lige så fleksibelt som minilån. Og man er således bundet til de vilkår, der gælder for SU-lånet i mange år fremad – uden selv at kunne bestemme, hvorvidt man egentlig gerne bare vil være gældsfri.

Husk budgettering – også med et minilån

Ligesom med alt andet er det vigtigt, at man husker at lægge budgetter ift. både et større rådighedsbeløb, men også i forhold til, at man jo gradvist skal tilbagebetale det beløb, man har lånt. Det er ikke specielt svært at lægge et ordentligt budget for sit privatforbrug, og oftest har man nok en ganske tilstrækkelig knowhow til at vide, hvad man egentlig bruger i forbrug i løbet af en måned. Har man dog ikke det, kan man med fordel inddrage sin bankrådgiver eller mere simpelt gennemgå sine posteringer på banken. Så ved man præcist, hvad man har brugt sine penge på, og man kan få et realistisk bud på, hvordan budgetterne skal se ud.

I forbindelse med optagelse af minilån er det vigtigt, at man tænker den ydelse + rente, man løbende skal tilbagebetale, med ind i hele sit budget. Da minilån oftest er relativt små pengebeløb, er det nok ikke en væsentlig stor post i budgettet, men ikke desto mindre er det vigtigt, at man tager højde for, at man nu pludselig har et budget, der ser lidt anderledes ud i forhold til, hvordan det tidligere så ud. Husker man ikke, at man løbende har denne udgift, kan det nemlig i værste fald betyde, at man ikke vedligeholder sine afdrag, og så bliver lånet automatisk en smule dyrere, idet man i så fald skal til at betale morarenter og lignende. Det skulle man jo helst helt udenom, og det er jo netop for at undgå denne type forhindringer, at man laver budgetter i første omgang. Så er man nemlig på den sikre side, og man skal ikke være bekymret for udgifter, som man måske ikke i første omgang havde taget med i sine beregninger.

Foruden tilbagebetalingsydelsen skal man selvfølgelig også tænke det ekstra rådighedsbeløb ind i sit budget. Man har højest sandsynligt optaget et minilån af den årsag, at man gerne vil bruge lidt flere penge, så selvom man skal være varsom og huske den månedlige ydelse, skal man selvfølgelig også huske at nyde den frihed, lån kan give. At optage lån er en seriøs sag, men modsat er det også helt almindeligt, så man skal ikke lade sig skræmme af, at man pludselig står kategoriseret som værende i gæld. Langt de fleste danskere har en eller anden form for gæld, og selvom man igennem sin opvækst nok lærer, at man for så vidt muligt skal undgå gæld, er det en tese, der ligger langt fra realiteten.

Finanstilsynet – din sikkerhed ved minilån (og andre låntyper)

Som tidligere nævnt er det ikke spor farligt at optage et minilån. Det ry, som denne låntype gennem årene har fået, bygger på en teori om långivernes ageren på markedet, som slet ikke kan lade sig gøre på det danske marked for optagelse af lån og i særdeleshed i forhold til de virksomheder, som tilbyder at yde lån til private.

En af de ting, som gør, at minilån slet ikke er så farlige, som nogle går og tror, er, at de mange virksomheder, som tilbyder minilån, er underlagt kontrol og tilsyn fra Finanstilsynet. Finanstilsynet er en offentlig tilsynsmyndighed, som holder øje med, at alle virksomheder, som tilbyder udlån, overholder de regler, der er gældende for den type virksomhed. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med forbuddet om at tage ågerrenter ved misligholdelse. Eller det kunne være i forbindelse med opsætning af urimelige lånevilkår. Alle disse forhold kontrolleres hele tiden af Finanstilsynet, således at man som forbruger uden de store bekymringer kan optage lån, velvidende at man ikke bliver bundet på en sådan måde, at man godt kan sige farvel til økonomisk stabilitet resten af livet.

Finanstilsynet holder øje med udbydere af minilån på lige fod med, at de også holder øje med vores banker og realkreditinstitutter. Nok er det muligvis forskellige ting, de er særlig opmærksomme på, men i teorien er der ingen forskel på, hvor meget man holder de forskellige institutioner og virksomheder i ørerne. Vil du gerne være helt sikker på, at din udbyder af minilån også er registreret af Finanstilsynet og således underlangt de regler, som skal beskytte forbrugeren mod ågerrenter osv., kan du altid slå udbyderen op i finanstilsynets database eller lede efter udbyderens angivelse af registrering på deres hjemmeside.

Alternativt kig på forbrugeranmeldelserne

Foruden finanstilsynets stempel kan man også alternativt eller som supplement overlade afvejningen til de forbrugeranmeldelser, virksomhederne har. Det kan være svært helt at danne sig et overblik over, hvad de enkelte udbydere gør godt, førend man selv har været kunde hos den enkelte långiver, og derfor kan det være smart at undersøge, hvad andre med denne erfaring siger om långiveren. Og det kan findes mange steder. Er man eksempelvis skeptisk over for det, der står på udbyderens egen hjemmeside, kan man med en enkelt google-søgning faktisk finde flere debatforums, som åbent og uden filter kommenterer på service, vilkår og eksempelvis led i godkendelsesprocessen. Så bliver man måske en smule klogere på, hvorvidt et minilån hos netop en af de mange udbydere er noget for dig. Om ikke andet kan man da i hvert fald blive klogere på, hvilke udbydere man måske skal overveje at holde sig lidt længere væk fra.

Man kan også bruge anmeldelsessider såsom Trustpilot, Facebook eller Google til at se, hvordan forbrugere bedømmer de enkelte låneselskaber. Og så kan man også se, hvad de enkelte selskaber giver i respons til de anmeldelser, de får. Det kan være konstruktivt i forhold til at skulle vælge, hvorvidt man ønsker at indgå en aftale med den pågældende långiver.

Hvad egner minilån sig til?

Som sagt tidligere er minilån et forbrugslån, man kan bruge i forskellige situationer, hvor man pludselig står i en situation, hvor man har et akut behov, og faktisk er det sådan, at man har oplistet en række situationer, hvor netop denne låntype egner sig særligt godt. For selvom man ofte får at vide, at man ikke skal købe noget, hvis ikke man har råd til det, er det nu ikke altid, at dette ordsprog passer specielt godt på virkelighedens verden. Og sommetider kan man da også ende med at stå i en situation, hvor man ikke rigtig kan komme udenom, at man skal finde en eller anden finansieringsløsning, hvis man gerne vil opretholde en vis levestandard. Nedenfor ser du to typiske situationer, hvor et minilån kan være den allerbedste løsning for dig, selvom det kan virke en smule overilet at skulle optage lån for at holde en almindelig husstand.

Uforudsete regninger

Det kan være en større opgave at skulle holde en husstand, hvis man er flere om udgifterne, og økonomien derfor skal stå på mål for flere personer og måske ovenikøbet børn. Og her er en af forældrenes hovedpine ofte, at der kan være mange uforudsete regninger, der fra tid til anden dukker op på de værst tænkelige tidspunkter. Og når økonomien måske i forvejen har det en smule stramt.

I denne situation kan det være særlig relevant at undersøge mulighederne for et minilån, som med sine vilkår egner sig særligt godt til situationer, hvor man har et akut behov, men forventer at kunne betale tilbage relativt hurtigt. Ansøgningsprocessen er kort, og man har pengene på kontoen få øjeblikke efter, at man har skrevet under med sit nøglekort. Så skal man ikke tænke på, om man skal til at omlægge hele sit budget, og man skal i stedet alene holde in mente, at man gradvist skal betale et mindre beløb tilbage. Og så behøver en ellers uoverskuelig ekstraregning slet ikke at blive så uoverskuelig, som man ellers skulle tro.

Et godt tilbud

Foruden at kunne bruge minilån til den uforudsete regning kan det også være en relevant måde at finansiere det gode tilbud på. Vi kender alle den situation, hvor man grundet et stramt budget ikke har råd til det gode tilbud, man faktisk ubevidst har ventet på rigtig længe. Og det er faktisk rigtig ærgerligt, hvis man helt må gå glip af et godt tilbud, fordi man bare ikke kan finde penge til det i sit privatbudget.

Også her kan det være attraktivt at benytte muligheden med minilån til finansiering af det gode tilbud. Et godt tilbud er nemlig ofte i sig selv en måde, hvorpå man kan spare penge, og man skal derfor tage det med i sine betragtninger, førend man helt udelukker, at man vil være villig til at optage lån for at komme i mål med et godt tilbud. Nok gør det, at tilbuddet måske ikke er helt så godt alligevel, når man medregner renter og oprettelsesgebyr, men er tilbuddet godt nok, vil man af og til se, at man stadigvæk kan spare gode penge, hvis man anvender minilån.

Tilvalg af tryghedsforsikring

Når man låner penge, skal man ikke bare håbe på det bedste og forvente, at alt nok skal fortsætte urørt. Og i den forbindelse handler det i højere grad om, at man skal optage lån på en smart og forudsigelig måde, således at man ikke pludselig skal ud og forøge sit lån eller måske optage endnu et minilån andetsteds.

En af de måder, hvorved man kan sikre sig imod en pludselig ændring i ens økonomiske stabilitet, er ved at tegne en tryghedsforsikring hos sin långiver. En tryghedsforsikring har til formål at hjælpe, hvis man pludselig mister sin indkomst eller på anden måde ikke er i stand til at vedligeholde sine ydelser såsom tilbagebetaling af lån. Og helt konkret betyder det i forbindelse med minilån, at forsikringsselskabet går ind og bistår i forbindelse med betaling af ydelserne til lånet, således at man undgår, at man pludselig bliver pålagt at skulle betale høje morarenter, fordi privatbudgettet skal strammes yderligere.

Der er flere måder, hvorved du kan tegne en tryghedsforsikring. Enten kan man gøre det uafhængigt af sin långiver af minilån, hvorfor man bør spørge sit nuværende forsikringsselskab efter en løsning, og ellers kan man tegne den direkte i forbindelse med optagelse af sit minilån. I sidste situation er det nok långiver selv, som tilbyder at tegne en tryghedsforsikring, men i den situation kan man også være forsikret om, at forsikringen er gearet til at skulle modstå forhold, som er specielle i forhold til minilån.

En almindelig tryghedsforsikring dækker typisk over følgende situationer:

  • Ufrivillig arbejdsløshed for lønmodtagere
  • Sygdom for lønmodtagere og selvstændige
  • Tvungen hospitalsindlæggelse for pensionister og førtidspensionister
  • Dødsfald som følge af en ulykke for alle forsikrede.

I tvivl? – kontakt långiver

Hvis man er i tvivl om, hvordan optagelse, tilbagebetaling og vilkår egentlig forløber, kan man med fordel kontakte en af de mange långivere af minilån. Det koster ikke noget, og de vil med sikkerhed gerne bistå dig i din færden for at finde det helt rigtige lån, således at man ikke ender i en situation, hvor det hele bare er lidt uoverskueligt. Der er på lånemarkedet utrolig hård konkurrence, og du kan derfor være helt sikker på, at hver en låneudbyder står klar til at bistå dig med så meget hjælp, du overhovedet har brug for, da de alle gerne vil yde den bedste service. Du skal altså ikke tøve et sekund med at tage kontakt til den potentielle låneudbyder. Tag hellere en snak for meget med dem end en for lidt, så du træffer det rigtige valg, hvor din mavefornemmelse også er bedst.

Sammenlign dine muligheder med søgemaskinen

Når du skal finde frem til den helt rigtige udbyder af minilån, er det vigtigt, at du ikke hopper på det første og bedste tilbud. Der er nemlig mange valgmuligheder derude, og netop af denne grund er det vigtigt, at du får sammenlignet alle dine muligheder, så dit valg i sidste ende bliver det, der bedst kan betale sig for netop din private økonomi. At holde de mange valgmuligheder overfor hinanden kan være en hård omgang, hvis du ikke har de rette hjælpemidler til din rådighed, og derfor har vi på denne side gjort det let for dig. På siden her kan du finde mange forskellige muligheder og alternativer, når det kommer til valg af det helt rigtige minilån, og det sikrer en bedre hitrate for dig som forbruger, som på den måde ikke ender med fingrene i kagedåsen, når første termin falder, og man skal til at betale sin gæld tilbage.

På vores side kan du nemt og hurtigt sammenligne alle de nødvendige nøgletal, så du på den måde træffer det mest velovervejede og oplyste valg. Lånebeløbet, renten, aldersgrænsen, afbetalingsperioden samt ÅOP, er selvfølgelig oplyst, og det bliver altså ikke nemmere at få det rette overblik.
Søgemaskinen er lavet med henblik på at være så brugervenlig som overhovedet muligt. Dette betyder, at du ikke skal være et geni inden for IT. Nej, søgemaskinen er lavet, så alle og enhver kan være med, og det er altså din sikkerhed for, at du finder det bedste lån til den situation, du befinder dig i. Når du skal bruge søgemaskinen, skal du blot ændre på de to parametre alder og lånebeløb, så de passer på dig, og det du søger. Når dette er gjort, kommer alle de mulige låneudbydere af minilån frem, og så er det ellers op til dig at holde mulighederne overfor hinanden og ellers vælge den, som i højeste grad lever op til de krav og forventninger, du har til din kommende låneudbyder. Kort sagt bliver det ikke nemmere, så giv det et forsøg og skriv til os, hvis der er problemer med noget.

Ansøg hos flere låneudbydere

Minilån er blevet en populær låneform i vores lille land, hvilket skyldes den utrolige fleksibilitet, som bliver tilbudt. Der går som nævnt ikke længe fra, du har anmodet om et beløb, til at det faktisk beløb står på din konto, hvorfor det er eminent til pludselige samt uforudsete udgifter.
Hvis du selv drømmer om et sådan lån allerede i dag, er det vigtigt, at du ikke forhaster dig. Først og fremmest skal du bruge vores søgemaskine, så du hurtigt kan sammenligne de forskellige udbyderes nøgletal, hvilket giver dig et godt overblik til at starte med. Derefter er det en god ide, hvis du vælger at søge flere steder. Der er nemlig ingen grund til at vælge det første og bedste. Forsøg dig med flere af mulighederne, hvis det ene skulle gå hen og glippe, eller hvis det faktisk viser sig, at lånetilbud nummer to er bedre til den situation, du står i.

Optag dit minilån i dag

Der er en lang række områder, du skal være opmærksom på i forbindelse med dit lån, så du ender med at få den bedste oplevelse med låneudbydere og de lånte penge. Husk dog, at det ikke er farligt at låne penge, og i mange tilfælde kan det faktisk være det mest fornuftige, du kan gøre. Det hele handler blot om, at du skal have en plan, og alle de gode råd kan du finde i den ovenstående tekst, hvor alt, du skal være opmærksom, er skrevet ind. Så om du skal bruge penge til en regning, en ferie eller noget helt tredje, er det bare med at tage vores søgemaskine i brug, så du finder lige det minilån, der kan hjælpe dig i den situation, du står i. Med dette smart lån har du dine penge hurtigt, og du kan låne ret store beløb, hvis det er nødvendigt, og det er faktisk noget, du kan betale tilbage over en lang periode, hvis det har interesse, så slå til i dag, hvis du mangler lidt penge.

Jeg havde længe overvejet, om jeg skulle tage et minilån, men synes, at jeg manglede flere informationer om, hvad det indebærer. Her fandt jeg siden dine-penge.dk, hvor jeg hurtigt kunne finde de informationer jeg søgte, samtidig med at jeg kunne sammenligne de forskellige lån og spare penge.

★★★★★

Jørgen Christensen

Send din oplevelse og bedømmelse af dine-penge til os - klik her