Minilån

Minilån

Minilån er blevet mere og mere populære blandt danskerne – og det er med god grund. Det er en hurtig og nem måde at låne penge til det, du står og mangler lige nu og her.

 
 

Der kan være mange forskellige grunde til, at man ønsker at optage et minilån. Det kan være, du er studerende, og det kniber lidt med pengene sidst på måneden. Det kan også være, at din vaskemaskine, opvaskemaskine eller andre apparater pludseligt er gået i stykker, og at du derfor har brug for noget nyt nu og her.

Hvad er et minilån?

Et minilån er en lånetype, der har en kortere løbetid end mange andre lån. Udover det kan du med denne type lån som regel kun låne mellem 500 og 10.000 kr. Løbetiden på et minilån er som regel maksimum tre måneder, men ofte også kortere. Når du skal optage et minilån, fungerer det ofte lige som et quicklån eller strakslån, hvor du ikke behøver at skulle optage lånet i din bank. På denne måde er det heller ikke nødvendigt at stille sikkerhed, inden du optager lånet, som det er i banken.

Et minilån er et forbrugslån, du lynhurtigt kan optage. Du behøver ikke møde fysisk op i banken eller et andet sted, men det eneste du skal bruge er en mobil, en computer eller en tablet. De fleste minilån kan man nemlig optage over internettet, og nogle kan man endda optage over SMS. Dette hedder et sms lån Det bliver altså ikke meget nemmere end det, hvis du skal optage et lån. De fleste minilån er også lynhurtige at optage. Ved mange af dem er processen faktisk så kort, at det ikke tager mere end en time.

Hvad skal du være opmærksom på ved at minilån?

Før du kan optage et minilån, skal du være fyldt 18 år, og nogle udbydere kræver også, at du er 20 år eller derover. Herudover skal du som regel have et NemID, da det mange låneaftaler skal underskrives online med NemID. Det er netop også derfor, at det er muligt at gøre hele låneprocessen hurtig og enkel. Det er også værd at være opmærksom på, at hvis du er registreret i RKI, kan du som regel ikke få lov til at låne penge, heller ikke hvis det blot er et minilån.

Rigtig mange udbyder faktisk minilån helt gratis. Kravet er normalt bare, at du hurtigt skal være i stand til at betale pengene tilbage. Hvis du betaler pengene tilbage til tiden, forløber lånet som regel rentefri, men overskrider du bare én frist, kan det gå hen og blive meget dyrt for dig. Derfor er det en rigtig god idé at undersøge betingelserne for det lån, du har tænkt dig at optage, inden du siger ja. Her kan det eksempelvis være klogt at undersøge minilånets ÅOP. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og det vil give dig et overblik over lånets samlede omkostninger og ikke kun renten. Mange kigger nemlig ofte kun på renten, men der kan sagtens komme andre udgifter oveni, som man også skal være opmærksom på.

Der er altså flere forskellige aspekter at være opmærksom på, når du vil optage et minilån. Men hvis du er i stand til at betale tilbage til tiden, ikke er registeret i RKI og ellers bare har brug for at låne nogle penge til noget lige nu og her, så kan et minilån være en god mulighed for dig.