Hvad er Cibor rente og hvad er Cibor 3 rente?

Værdipapir
Hvad er værdipapir? Læs alt om værdipapirer her!
oktober 7, 2022
Reducer gæld
Spar penge med et samlelån: Guide til at reducere din gæld
juni 19, 2023

CIBOR er den rente, som banker er villige til at låne danske kroner til en anden bank i tre måneder. CIBOR står for Copenhagen Interbank Offered Rate. Det er en gennemsnitsrente, der fastsættes og offentliggøres hver dag kl. 11.00. Det foregår på den måde, at syv banker (Danske Bank, Deutsche Bank, Jyske Bank, Nordea Bank, Nykredit, Spar Nord Bank og Sydbank) indberetter til Finansrådet, hvad de mener, er den optimale rentesats. Derefter fjernes den højeste og laveste rente, og der findes et gennemsnit af de fem sidste renter. Dette bliver CIBOR. CIBOR-renten kan være vigtig for dig, når du optager et lån, fordi den bruges som referenceramme, når renten på dit lån fastsættes. Rentesatsen i din låneaftale kan f.eks. hedde CIBOR + 1,5 %.

Cibor 3 rente

CIBOR-renten fastsættes hver dag kl. 11 af seks danske og to udenlandske banker. De rapporterer til Finansrådet, hvad de mener er den optimale rente. CIBOR-renten bruges typisk som reference for andre bankers lånetilbud og aftaler, når renten skal fastsættes. Den har også betydning for låneomkostningerne for både private og virksomheder. I 2013 blev det annonceret, at Finansrådet ville indføre en ny referencesats kaldet CITA renten (Copenhagen Interbank Tomorrow/Next Average) som erstatning for CIBOR.

Hvad er cibor 3 rente?

CIBOR3 er et boliglån til privatkunder, som du kan bruge til at finansiere op til 80 % af din boligs værdi.

Det er et fleksibelt boliglån med et renteloft for din bolig. Du har op til 30 år til at tilbagebetale lånet på din bolig, og der er mulighed for indledende rentefri tilbagebetaling i op til 10 år.

Jyske RenteloftCIBOR3 kombinerer det bedste fra de forskellige lånetyper.

Fakta om lånet: Din rente består af en variabel grundrente (CIBOR 3) og et variabelt rentetillæg, som kan ændre sig i løbet af lånets løbetid. Grundrenten er fast for 3 måneder ad gangen Der er et loft over, hvor meget grundrenten kan stige i den aftalte første loftsperiode. Loftperioden udløber på en given dato, som fremgår under Lånedetaljer i lånedokumentet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.