Samlelån

Samlelån

Har du gæld flere steder, og synes du, det er begyndt at blive en smule uoverskueligt? Så kan et samlelån muligvis være noget for dig. Med et samlelån kan du få samlet alle dine lån i ét lån. Det kan være med til at gøre det mere overskueligt for dig, og nogle gange vil det også være mere fordelagtigt for din økonomi.

 
 

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det nogle gange kan komme til at koste dig mere at have ét samlet lån. Derfor vil vi i dette indlæg kort forklare, hvornår det kan være en god idé at få et samlet lån, og hvornår man bør lade være.

Hvornår er det en god idé at tage et samlelån?

Et samlelån kan være en rigtig god idé, hvis du ikke kan overskue eller administrere alle dine mindre lån. Et sådant lån kan du nemlig tage, så du har mulighed for at tilbagebetale flere mindre lån på en gang. På denne måde vil du kun skulle betale til én udbyder i stedet for eksempelvis tre eller fire forskellige. I nogle tilfælde er det også muligt at få et samlelån, hvor renten er lavere, og på den måde vil du komme til at betale mindre om måneden ved at samle dine lån. Det er dog ikke altid tilfældet, og det er altid noget, du skal sørge for at undersøge i lige netop din situation.

Det er også altid vigtigt, at du tager det kviklån, som har den laveste ÅOP, og helt generelt er det afgørende, at du først og fremmest regner på det for at finde ud af, om det kan betale sig for dig. Det er vigtigt både at beregne udgifterne for dine nuværende lån, men også for det nye lån. Det vil være en god idé for dig at optage et samlelån, hvis det bliver billigere. Det giver selvfølgelig sig selv, men det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke altid er tilfældet. 

Hvorfor er det ikke en god idé at tage et samlelån?

Et samlelån giver dig som tidligere nævnt ikke nødvendigvis en lavere rente, og det er noget, du skal være opmærksom på, så du ikke lige pludselig kommer til at skulle betale flere renter, bare fordi du har fået samlet dine lån. Hvis du får lavet et samlelån og betaler det over en lang periode, så er det nemlig ikke sikkert, at det er billigere, men derimod dyrere. Det er naturligvis også vigtigt at være opmærksom på, at du ikke fjerner noget af din gæld ved at tage et sådant lån, men du samler bare alt din gæld ét sted.

Du kan få et samlelån ved flere forskellige udbydere – og ofte også i din egen bank. Selvom du måske har stor tiltro til din bank, så er det altid en god idé at være opmærksom på, at din bank også skal tjene penge på de ydelser og finansielle produkter, de tilbyder dig. Så overvej altid om et samlelån virkelig er den bedste løsning for dig, inden du takker ja, også selvom det er din egen bank, der tilbyder dig det.