Hurtig lån

Hurtig lån

 
 

Står du og mangler penge nu og her? Så fortvivl ej – der er mange muligheder for at få det løst. Måske har du glemt en stor fødselsdag, måske er din opvaskemaskine pludselig gået i stykker, eller måske noget helt tredje? Der kan altid komme uforudsete udgifter, og det er svært altid at tage højde for alting. Derfor kan det nogle gange være belejligt med at hurtigt lån, så du ikke skal bruge flere nætter på at ligge søvnløs over det.

Hvornår kan det være en idé at tage et hurtig lån?

Som nævnt ovenfor kan et hurtigt lån være en god idé, hvis du står og mangler penge til noget vigtigt lige nu og her. Der findes forskellige former for hurtige lån, også kaldet quicklån, minilån, eller blot forbrugslån. Det smarte ved et hurtigt lån er, at du hurtigt kan komme gennem låneprocessen og derefter hurtigt have pengene på din konto. Det kræver bare en computer eller en smartphone med en internetforbindelse. Hvis du ikke har internet tilgængeligt, er der også nogle udbydere, der tilbyder hurtige lån over SMS.

Det er meget forskelligt, hvor meget du kan låne, og over hvor lang tid du skal betale tilbage. Her er det vigtigt at være opmærksom på de vilkår og betingelser, der er for netop det lån, du har tænkt dig at optage. Mange bliver ofte overraskede over, hvor høje renterne er ved sådanne lån, så det er noget, der er meget vigtigt at være opmærksom på. Nogle udbydere tilbyder at låne en måned gratis, hvorefter der så vil komme renter på lånet. Så hvis du har mulighed for at betale lånet tilbage hurtigt, vil det altid være en fordel.

Hvornår kan det være en god idé at lade være med at tage et hurtigt lån?

Du skal altid tænke dig godt om, før du optager lån – også selvom det kun er små beløb. Før du ved af det, har du måske optaget flere forskellige hurtige lån forskellige steder, og så kan det være svært at blive ved med at holde overblikket. Hvis du virkelig mangler penge til noget vigtigt her og nu, kan det være den eneste mulighed, men hvis det, du vil låne penge til, ikke er noget, du mangler her og nu, så er det måske en bedre idé at spare op til det i nogle måneder. På denne måde undgår du at låne penge.

Det er som regel en fordel ikke at låne, da det oftest vil komme til at koste dig penge at låne, eksempelvis i form af renter. Dog er der som tidligere nævnt nogle udbydere, der tilbyder et lån over en måned eller meget kort tid gratis. Her er det dog alligevel vigtigt at læse alle vilkårene og betingelserne for lånet og udbyderen, da der også kan forekomme gebyrer af forskellige slags, man skal betale for. Hvis du allerede har optaget flere hurtige lån, så skal du måske stoppe op og tænke en ekstra gang over, om du har brug for endnu et hurtigt lån, eller om du først skal betale dine andre lån af, før du optager et nyt lån.