Quicklån

Quicklån

 
 

Kender du også det at ligge søvnløs om natten på grund af uforudsete udgifter? Det gør de fleste nok, men det er der heldigvis råd for. Et quicklån er egentlig blot en anden betegnelse for et forbrugslån. Med denne lånetype optager man et lån, der ikke går igennem hverken banker eller realkreditinstitutter. Det betyder helt kort, at det ikke fungerer på helt samme måde, som når man låner i banken, eksempelvis i forhold til at skulle stille sikkerhed.

Hvad indebærer et quicklån egentligt?

Men hvorfor hedder det så et quicklån, hvis det egentlig bare er et forbrugslån? Navnet kommer sig af, at du med et quicklån kommer igennem en utrolig hurtig ansøgningsproces. Det betyder, at du faktisk ikke er mere end et par klik fra at kunne låne de penge, du har brug for. Et quicklån vil oftest være internetbaseret, og det eneste, du har brug, er derfor kun en computer, en tablet eller en smartphone med en internetforbindelse. Nogle udbydere tilbyder dig endda at optage et quicklån over SMS. På denne måde bliver det ikke hurtigere eller nemmere at låne penge til lige netop det, du står og mangler her og nu.

Der findes forskellige typer af quicklån, og det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor mange penge du kan låne over hvor mange dage. Flere tilbyder eksempelvis at låne et vist beløb i 30 dage kvit og frit, og det er jo optimalt, hvis du er blevet mødt med en uforudset udgift i bestemt måned. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at renten bliver meget høj, hvis du ikke betaler dit lån tilbage inden for de 30 dage, og så bliver det lige pludselig en dårlig beslutning. Det er altid meget vigtigt at være opmærksom på, hvor meget renterne lyder på, inden du optager et lån.

Hvad skal du være opmærksom på ved et quicklån?

Din alder kan spille en rolle, hvis du ønsker at optage et quicklån. Nogle udbydere har nemlig restriktioner på, så hvis du er i starten af 20’erne, kan du eksempelvis ikke låne lige så meget, som hvis du er i starten af 30’erne. Herudover er det selvfølgelig vigtigt at bemærke, at du skal være over 18 år for i det hele taget at kunne optage et lån, og flere udbydere kræver, at du er 20 år.

Inden du optager et quicklån, er det altid meget vigtigt, at du læser lånevilkårene for netop det lån og hos netop den udbyder, du ønsker at optage lån hos. Branchen for quicklån har generelt fået et dårligt ry, fordi mange måske har haft dårlige oplevelser, eksempelvis fordi renterne er højere, end de havde regnet med. Det er endnu en gang med til at understrege, at det er vigtigt, at du læser vilkårene og betingelserne, så du helt præcist ved, hvad du går ind til, og på denne måde ikke får en dårlig oplevelse med processen og lånet. Det er også vigtigt at bemærke, at du ikke må være registreret i RKI, hvis du ønsker at optage et quicklån. Dette gør sig gældende uanset, hvilken udbyder du måtte ønske at anvende.