Dine-penge.dk præsenterer et udvalg af lånedudbydere, og er derfor ikke fyldestgørende for hele markedet. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de låneudbydere vi samarbejder med her.


Kender du også det at ligge søvnløs om natten på grund af uforudsete udgifter? Det gør de fleste nok, men det er der heldigvis råd for. Et quicklån er egentlig blot en anden betegnelse for et forbrugslån. Med denne lånetype optager man et lån, der ikke går igennem hverken banker eller realkreditinstitutter. Det betyder helt kort, at det ikke fungerer på helt samme måde, som når man låner i banken, eksempelvis i forhold til at skulle stille sikkerhed.

Hvad indebærer et quicklån egentligt?

Men hvorfor hedder det så et quicklån, hvis det egentlig bare er et forbrugslån? Navnet kommer sig af, at du med et quicklån kommer igennem en utrolig hurtig ansøgningsproces. Det betyder, at du faktisk ikke er mere end et par klik fra at kunne låne de penge, du har brug for. Et quicklån vil oftest være internetbaseret, og det eneste, du har brug, er derfor kun en computer, en tablet eller en smartphone med en internetforbindelse. Nogle udbydere tilbyder dig endda at optage et quicklån over SMS. På denne måde bliver det ikke hurtigere eller nemmere at låne penge til lige netop det, du står og mangler her og nu.

Der findes forskellige typer af quicklån, og det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor mange penge du kan låne over hvor mange dage. Flere tilbyder eksempelvis at låne et vist beløb i 30 dage kvit og frit, og det er jo optimalt, hvis du er blevet mødt med en uforudset udgift i bestemt måned. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at renten bliver meget høj, hvis du ikke betaler dit lån tilbage inden for de 30 dage, og så bliver det lige pludselig en dårlig beslutning. Det er altid meget vigtigt at være opmærksom på, hvor meget renterne lyder på, inden du optager et lån.

Hvad skal du være opmærksom på ved et quicklån?

Din alder kan spille en rolle, hvis du ønsker at optage et quicklån. Nogle udbydere har nemlig restriktioner på, så hvis du er i starten af 20’erne, kan du eksempelvis ikke låne lige så meget, som hvis du er i starten af 30’erne. Herudover er det selvfølgelig vigtigt at bemærke, at du skal være over 18 år for i det hele taget at kunne optage et lån, og flere udbydere kræver, at du er 20 år.

Inden du optager et quicklån, er det altid meget vigtigt, at du læser lånevilkårene for netop det lån og hos netop den udbyder, du ønsker at optage lån hos. Branchen for quicklån har generelt fået et dårligt ry, fordi mange måske har haft dårlige oplevelser, eksempelvis fordi renterne er højere, end de havde regnet med. Det er endnu en gang med til at understrege, at det er vigtigt, at du læser vilkårene og betingelserne, så du helt præcist ved, hvad du går ind til, og på denne måde ikke får en dårlig oplevelse med processen og lånet. Det er også vigtigt at bemærke, at du ikke må være registreret i RKI, hvis du ønsker at optage et quicklån. Dette gør sig gældende uanset, hvilken udbyder du måtte ønske at anvende.

Hvornår er det rigtigt at foretage et quicklån?

Lån er ikke bare noget, som man tager for sjov hist og her. Lån bør være noget, som man overvejer grundigt, inden man går ud og ansøger om det. En af de ting, som du bør overveje som potentiel låntager, er, hvornår det er rigtigt at gå ud og foretage et quicklån. Selvom du står i en situation, hvor det er fristende at gå ud og tage et lån, bør du være grundig og gøre op med dig selv, hvor nødvendigt det i virkeligheden er. Ofte er det nemlig muligt at kunne redde sig ud af situationen på egen hånd med lidt viljestyrke.

Mange tror, at lån er den nemme løsning, som kan redde dem ud af økonomiske situationer. Problemet her er blot, at lån i virkeligheden henvender sig mest til dem, der har en ordentlig økonomi, men oplever uforudsete udgifter eller lignende, som de på nuværende tidspunkt ikke står akut og kan betale. Derfor er det vigtigt, at du kun tager et lån, hvis du kan se, at du har muligheden for at tilbagebetale indenfor den valgte periode. Hvis ikke du har muligheden for det, er et lån uden tvivl ikke den rigtige løsning for dig. Et lån bliver kun dyrere, hvis ikke du formår at tilbagebetale som aftalt.

Et quicklån er altså den rigtige løsning, hvis du ved, at du har muligheden for at betale låneudbyderen tilbage indenfor den aftalte tidsperiode, og hvis du står i en situation, hvor du akut har brug for penge, som du ikke kan skaffe på anden vis på så kort tid. Det kunne blandt andet være i forbindelse med, at bilen brænder sammen, og du ikke har en anden mulighed end den, når du skal på arbejde eller lignende.

Der er ingen regler for, hvordan du skal bruge de penge, du låner igennem et quicklån, men det er ikke et lån, som man blot går ud og tager for sjov. Der er derfor ingen grund til at tage sådan et lån, hvis det blot drejer sig om småting, der nemt kan vente.

Sondér markedet

Der findes rigtig mange forskellige lån, og under de forskellige lån findes der rigtig mange forskellige låneudbydere af det pågældende lån. Derfor er det også vigtigt, at du ikke bare vælger det første og det bedste, når det kommer til et quicklån eller noget andet lån for den sags skyld. Inden du beslutter dig for, hvad det er for et lån du tager, er det en rigtig god ide at sørge for at sondere markedet grundigt – også selvom du på nuværende tidspunkt er helt sikker på, at du står med den låneudbyder, der giver dig det bedste tilbud. Hvis du er grundig i din undersøgelse, er der en god chance for, at du finder et endnu bedre tilbud end det, du står med i forvejen, og det er jo at foretrække.

Uanset hvad gavner det dig i sidste ende at være grundig i din sammenligning og undersøgelse af de enkelte låneudbydere og lån, da det sørger for at sætte dig godt ind i de pågældende muligheder og lån, og hermed kan du også spare dig selv for en række udgifter og omkostninger, som du potentielt set ellers ville have stået til at skulle betale.

Fordelene ved et quicklån

Inden du foretager et quicklån, er det utrolig vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke fordele og ulemper der er ved det. Det, der er med lån, er nemlig, at der er mange både fordele og ulemper.

Hurtigt og nemt

En af de største fordele, der er ved et quicklån, er, at det er en af de hurtigste måder at låne penge på. Faktisk er det så nemt og hurtigt, at du kan gøre det fra din sofa eller et hvilket som helst andet sted, hvor du har adgang til internettet på en smartphone, tablet eller computer. Det er derfor et glimrende lån, hvis du akut står og mangler en mindre sum penge. Til tider går der måske en enkelt dag, før du får et svar på din ansøgning, hvilket er kort tid, når det kommer til en låneansøgning. Ved udvalgte låneudbydere kan du dog være så heldig, at du modtager et svar noget nær med det samme eller indenfor den første times tid, når du ansøger om et lån. Grunden til, at det ofte tager lidt tid, før du modtager svar på din låneansøgning, er fordi, udbyderen laver en kreditvurdering på baggrund af dine indtastede og indsendte oplysninger. Denne udregning er det, der bestemmer, hvordan det tilbud, som du modtager, helt konkret kommer til at se ud. Af den grund er det heller ikke samme lånetilbud, som alle bliver tilbudt, selvom det er ved den samme udbyder, de foretager en ansøgning. Sammen med det tilbud, som du modtager, får du også tilsendt en kontrakt, hvilken du skal sørge for at læse grundigt, så du er med på alle tænkelige vilkår, der er ved det lån, som du er tæt på at foretage. Først når du har læst denne, bør du godkende det tilbud, som du er blevet tilbudt.

Her på siden kan du nemt og hurtigt finde den udbyder, der passer til dit behov, blandt andet i forhold til hvor hurtig deres proces er, når det kommer til behandlingen af din indsendte ansøgning og et efterfølgende svar på samme.

Et quicklån betyder også, at du får en hurtig udbetaling, og med hurtig menes der, at du står med pengene i hånden allerede i løbet af en enkelt eller to dage.

Let at tilbagebetale

En anden fordel ved denne type lån er, at det er nemt for dig at tilbagebetale. Med det menes der, at det ofte er så små beløb, der bliver lånt i forbindelse med et quicklån, at de er til at betale tilbage på meget kort tid, uden at det behøver at presse dig synderligt økonomisk. I de fleste tilfælde er det også dig selv, der bestemmer, hvor lang tid din tilbagebetalingsperiode skal være. Det betyder, at du kan tilpasse – ikke kun dit lån – men også din tilbagebetalingsperiode til de muligheder og den økonomi, du står med lige nu. Denne fleksibilitet er for mange at foretrække, når det kommer til lån, eftersom det er de færreste, der synes, at det er direkte sjovt at skulle ud og låne penge. Med stor fleksibilitet bliver der taget højde for dine behov som låner, og du kommer derfor med god sandsynlighed ikke til at stå i en situation, hvor du ikke kan bunde. Dette er en klar fordel, når det handler om penge.

Penge, som du vil

Et quicklån er hurtige penge, og allerede én eller to dage efter, at du har underskrevet låneaftalen, vil du have pengene til rådighed. Der er ingen, der stiller spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene til, og du kan derfor bruge dem på lige det, du står og mangler eller ønsker, uden at du skal bekymre dig om, hvorvidt du får et smæk over fingrene eller ej. Et quicklån sørger altså for, at du helt anonymt kan bruge de penge, som du låner. En af grundene til, at du ikke skal oplyse, hvad du bruger de lånte penge på, og hermed ikke skal bekymre dig om, hvorvidt der står nogle og kigger dig over skulderen eller ej, er, at du på intet tidspunkt skal stille garanti over for udbyderen.

Det, at du blandt andet ikke skal stille garanti, er med til at gøre hele låneprocessen ved et quicklån meget hurtig, og det er derfor et af de hurtigste lån, som du kan foretage. Hurtige penge som ved et quicklån er særligt gavnlige, hvis du står i en situation, hvor du akut har brug for pengene. Det gælder blandt andet ved uforudsete udgifter, som ved en ødelagt vaskemaskine, ovn, tandlægeregning mv.

Gennemsigtighed og gennemskuelighed

Gennemsigtighed og gennemskuelighed er vigtige nøglebegreber, når det kommer til et quicklån – og et hvilket som helst andet lån for den sags skyld. Når det handler om penge og tilbagebetaling af samme, er det yderst vigtigt, at tingene er til at gennemskue, da der ellers kan opstå en lang række problemer. Både for dig som låner og for de andre som låneudbydere. Når det kommer til lån, skal du som forbruger kunne gennemskue, hvilket lån der passer bedst til dine behov og ønsker – uden besværligheder som at skulle ind i diverse faner mv. for at finde informationerne. Derfor er det også en regel, at sådan noget som quicklån skal være nemme at sammenligne og hermed gennemskue – via blandt andet ÅOP. Det vil du kunne læse mere om længere nede på siden. Her på siden har vi gjort det ekstra nemt for dig at sammenligne de lån, der bliver udbudt på markedet, og øverst oppe finder du de lån, der er blevet rangeret højest af andre låntagere. Vi har blandt andet gjort det nemt ved at synliggøre ratings fra andre låntagere af de forskellige udbydere og ved at skrive sådan noget som aldersgrænse, rammer for lån og renter mv. Det er altså ikke kun lånene, der er gennemsigtige og lette at gennemskue, også vores hjemmeside gør sit bedste for at gøre det nemt for dig at finde det helt rigtige lån til det, du står og mangler.

Et større pusterum

Et lån kan også give dig et større pusterum og overskud i hverdagen, da du pludselig ikke skal sidde og spekulere i, hvorvidt pengene rækker eller ej. Det vil sige, at du kan betale sådan noget som elregninger, fødselsdagsgaver eller noget helt tredje – akut eller ej. Pengeproblemer er en af de største årsager til stress og andre lignende sygdomme på grund af det store pres, der bliver lagt på en under disse omstændigheder. Ved at tage et lån kan du komme af med disse bekymringer og dette pres, hvilket kan være med til at forebygge eventuelle helbredsmæssige problemer. Du skåner dig selv, hvis du blot sørger for at eliminere sådanne bekymringer, hvilket du kan gøre med et hurtigt og nemt lån som quicklånet – og hvem er ikke glad for at slippe for et dårligt helbred?

Ulemperne ved et quicklån

Selvom der findes rigtig mange fordele ved et quicklån, finder du selvfølgelig også nogle ulemper, og disse bliver du nødt til at overveje og have i baghovedet, når du ansøger om et lån eller blot overvejer det.

Ikke dine penge

Husk at når du låner penge, er de penge, du låner, reelt set ikke dine penge. Dette fakta er der rigtig mange, der glemmer, og ofte kommer dem, der glemmer dette, til at bruge pengene uden omtanke, og det kan føre dem ud i ærgerlige problemer, hvor de ikke længere har hånd om og styr på det. Når du låner penge, er det yderst vigtigt, at du allerede fra starten af erkender over for dig selv, at disse penge kun er midlertidige, og at du skal sørge for at lægge en plan for dem, inden du bruger dem, så du er sikker på, at du i sidste ende kan betale dem, uden at din tilbagebetalingsperiode udløber. Selvom du kan gøre, hvad du har lyst til med de penge, som du får ud af et quicklån, er der ingen grund til at spilde dem på unødige ting.

Store omkostninger ved manglende research

En tredje ulempe, der kan være ved quicklån og andre lån, er, at du kan risikere at opleve store ekstraomkostninger, hvis ikke du har undersøgt de enkelte lån grundigt nok. Særligt kan du komme til at betale dyrt, hvis ikke du har undersøgt det nøgletal, der hedder ÅOP, grundigt nok. Der kan også være nogle vilkår og retningslinjer, som du ikke har fået undersøgt grundigt nok, og det kan også komme til at spænde ben for dig og ende med at koste dig ekstra penge. Derfor er det altså vigtigt, at du sætter dig ned og er meget grundig i din research af de forskellige lån. Det gælder om at have så meget viden som muligt om de forskellige lån, da viden er med til at give større tryghed. Når du har styr på det ned til punkt og prikke, skulle der helst ikke dukke uforudsete overraskelser op. Hvis der alligevel skulle gøre dette, er det vigtigt, at du ikke ignorerer det, men sætter dig ind i sagen og tager affære. Der er ingen, der har lyst til at blive snydt for penge – heldigvis er det sjældent, at folk kommer ud for at blive taget groft ved næsen med vilje, og skulle der ske fejl, er det som regel en ærlig en af slagsen.

Jo mere grundig du er sat ind i lånet og de vilkår, som bliver opstillet for dig, jo større tryghed kan du føle, og jo færre omkostninger vil du møde i løbet af dit lån.

Du skal altid tilbagebetale

Selvom det lyder godt med et lån, der sparer dig for pengemæssige problemer, skal du huske på, at du før eller senere skal betale pengene tilbage igen, og ofte er det med renter, hvilket betyder, at du helt konkret skal af med flere penge til låneudbyderen, end du har lånt af dem i første omgang. Alt dette går du med til og accepterer, når du har fået godkendt din ansøgning – du har trykket ja tak til det lånetilbud, som den pågældende udbyder har givet til dig, og pengene er kommet ind på din konto. Lad derfor være med at bruge alle de lånte penge lige med det samme. Når pengene er kommet ind på din konto, bør du sætte dig ned og overveje grundigt, hvordan du bedst muligt kan finde pengene til at betale din låneudbyder tilbage. Nogle gange kommer det til at kræve, at du skal være sparsommelig, men hvis det er dét, der skal til, bliver det nødt til at være din realitet. Det er ikke blot en forbrugsfest at tage et lån, men der gælder altså nogle vilkår, som du skal tage højde for. Du laver som sagt en aftale med låneudbyderen om, at du indenfor en given tidsperiode skal have betalt alle pengene tilbage igen, og eftersom du selv har været med til at angive denne tilbagebetalingsperiode, forventes det, at du overholder denne.

Låneudbyderne tjener pengene

Som du nok har opdaget, findes der rigtig mange låneudbydere og derfor også rigtig mange forskellige tilbud på diverse typer lån. Disse låneudbydere gør deres bedste for at gøre sig selv attraktive og forhåbentlig tiltrække din opmærksomhed i sidste ende. De vil nemlig rigtig gerne give dig et lån, og grunden til dette er, at låneudbyderne er dem, der tjener penge på, at du foretager et lån. Du undrer dig måske over, hvorfor der skal være renter på et lån, men det er disse renter, der sørger for, at udbyderne tjener penge. Vær derfor opmærksom på de renter, som du bliver tilbudt, og sørg for at undersøge flere muligheder, inden du takker ja til noget – på den måde sørger du for ikke at komme til at betale for meget i forhold til, hvad du havde regnet med. Det er altså yderst vigtigt, at du tænker dig godt om og undersøger sagen grundigt, inden du vælger et lån, da du ellers risikerer at tage et lån, der slet ikke gavner dig og dine behov i sidste ende. Låneudbydere er ligesom så mange andre sat i verden for at hjælpe dig, samtidig med at de tjener penge på det.

Der er fordele og ulemper ved alting, særligt når det drejer sig om penge, og det er derfor vigtigt, at du bruger din sunde fornuft og sørger for at tage dig nogle forbehold. Tænk dig om og gør det, der virker rigtigt for dig.

Fordelene ved at foretage et quicklån online

Der er ikke blot fordele ved selve quicklånet, men også ved det at låne online. Nogle af tingene er vi allerede kommet ind på, og andre ting vil vi komme nærmere ind på i det, der kommer efter dette afsnit.

En af det helt store fordele ved at låne online er, at der ikke er lige så store krav til dig som låner, som hvis du havde ansøgt om et lån i en fysisk bank. Når du møder op i en fysisk bank og skal ansøge om et lån, bliver der ofte stillet ret høje krav til dig. Det vil sige, at de ofte kræver mere dokumentation og hermed flere beviser for, at du er i stand til at tilbagebetale pengene indenfor den angivne eller valgte tidsperiode. De er særligt mere krævende, hvad angår den kreditvurdering, som de laver af dig. Derudover vil der en gang imellem også være nogle fra banken, der holder øje med, hvad de penge, som du låner, bliver brugt til.

Hos de online udbydere kræves der sjældent den store dokumentation, når du ansøger om lån. Det gælder særligt ved de hurtige lån og de lån, der minder om et forbrugslån. Mange gange er låneprocessen også kortere online, fordi du har muligheden for at have diverse dokumenter klar på forhånd, hvilket betyder, at de kan varetage din anmodning med større hast. Online lån er til tider også mere fleksible end de fysiske, da der her ikke er samme opsyn fra låneudbyderne som hos de fysiske banker.

Selvom der er mange fordele ved at foretage et lån online, er der selvfølgelig også mange fordele ved et lån i en fysisk bank. En af de helt store fordele ligger i, at de mange gange er mere troværdige end de online låneudbydere. Grunden til dette er, at man i de fysiske banker får sat et ansigt på de mennesker og den virksomhed, der tilbyder lånet og efterfølgende står og kræver penge af dig.

Om du er mest til fysiske eller online lån, er op til dig selv, og det er bare med at vælge den mulighed, der giver dig den største tryghed. Tryghed er nemlig helt essentielt, når det handler om at låne penge – særligt når det handler om store penge og potentielle renter.

Hvad kan du bruge dit nye quicklån på?

Når du foretager et quicklån online, er der ingen regler for, hvad du kan bruge pengene på. De kan både bruges i akutte situationer såvel som til fornøjelser som ferier mv. Når du ansøger og låner online, kan du ved modtagelsen af pengene bruge dem helt anonymt, uden at der er nogen, der står og kigger dig over skulderen eller på anden måde kontrollerer dig. Det eneste, der betyder noget for låneudbyderen af et quicklån, er, hvorvidt du betaler pengene og de potentielle renter tilbage eller ej indenfor den angivne tilbagebetalingsperiode.

Du kan altså både bruge pengene på småforbrug som tøj, sko, fødevarer eller andet lignende. Du kan også nemt bruge dem på en ny computer, til betaling af en tandlægeregning eller til køb af nye hvidevarer og møbler. Et quicklån giver dig muligheden for at låne penge til lige det, som du står og mangler, uden at der bliver stillet nogen form for spørgsmål til det.

Hvordan fastsætter låneudbyderne renten?

Når du sidder og sammenligner lån, vil du hurtigt opdage, at der ved mange udbydere ikke står en specifik rente, men i stedet står der en ramme for, hvor renten ca. ligger – f.eks. 3-5 procent. Grunden til dette er, at de ikke kan fastsætte en præcis rente uden at have modtaget dine informationer først. Den rente, du får stillet, er nemlig tilpasset din økonomi og de ting, som du taster ind ved ansøgningen.

Den endelige rente beregnes hovedsageligt på baggrund af den kreditvurdering, som låneudbyderen laver. Denne kreditvurdering bygger på det, som du har indtastet om din økonomiske situation, og derfor kommer den endelige rente også til at bygge på dette. Da renten bliver tilpasset dig og din økonomi, vil du opleve, at du bliver givet den rente, der matcher din nuværende privatøkonomi bedst.

Den endelige rente kan du altså først se, efter du har sendt din ansøgning af sted og efterfølgende har fået lånetilbuddet foran dig.

Du skal være opmærksom på, at hvis låneudbyderne ser det som en stor risiko at låne penge til dig, vil de sætte renten højere, end hvis de ser dig som en stabil tilbagebetaler. Grunden til, at udbyderne gør dette, er for at stille sig selv den størst mulige økonomiske sikkerhed.

Hvad er en kreditvurdering?

I forbindelse med lån vil der være en lang række begreber, som der skal holdes styr på og forstås. Et af de begreber, som du vil møde rigtig mange gange, er kreditvurdering, og når du hører kreditvurdering, vil du uden tvivl også komme til at høre ordet kreditværdighed. Disse er nemlig tæt knyttet sammen. Da det er begreber, som du vil høre ofte i forbindelse med lån, er det vigtigt, at du forstår dem, så du bliver bedst muligt rustet, inden du søger om et lån.

Helt konkret er en kreditvurdering en evaluering af din kreditværdighed som låntager foretaget af låneudbyderen. Det vil sige en evaluering af dine evner og muligheder for at kunne tilbagebetale det lån, du som debitor og hermed låntager søger om.

En kreditvurdering er særligt en essentiel del af låneprocessen, når du ansøger om lån i fysiske banker, og her er de ofte meget strikse, hvad angår dette. Når det kommer til online quicklån, er udbyderne noget mere løse med denne del, og det er derfor ikke en lige så stor og essentiel del af processen og i vurderingen af, om du kan tage et lån eller ej.

Essentielle nøgletal

Hvis du er førstegangslåner, er der ingen tvivl om, at det hele kan virke en lille smule forvirrende. Det kommer sig særligt af, at der er en lang række tal og ord, som du sandsynligvis ikke er blevet præsenteret for tidligere i dit liv, medmindre du har interesseret dig for økonomi eller har taget en uddannelse indenfor det.

Når det kommer til lån, findes der rigtig mange nøgletal, som der skal holdes styr på og ikke mindst forstås. Et af de helt essentielle af slagsen er det nøgletal, der hedder ÅOP, hvilket er en forkortelse for ”Årlige Omkostninger i Procent”. Du vil finde dette nøgletal, uanset hvilket lån du kaster dig ud i, og det er derfor en rigtig god ide, at du sætter dig ordentligt ind i dette.

Når du skal vælge, hvilket lån du vil søge om, er ÅOP en af de mest effektive måder at sammenligne diverse lån på. Derfor er låneudbyderne også, ifølge kreditaftaleloven, forpligtiget til at oplyse dig om dette nøgletal, da det giver større gennemsigtighed til dig som forbruger, og du kan derfor bedre vurdere, hvor attraktivt lånet er for dig.

ÅOP er de samlede omkostninger, der er ved et lån, angivet i procent. Hvor store omkostninger, der i sidste ende er tale om, afhænger blandt andet af faktorer som låneudbyder og tilbagebetalingsvarighed.

Det betyder, at hvis du f.eks. vælger at tage et lån på 5.000 kr. med en tilbagebetalingsperiode på ét år eller mindre, vil de endelige omkostninger være lavere for dig, end hvis du havde valgt en længere tilbagebetalingsperiode som f.eks. to eller tre år. Vælger du en tilbagebetalingsperiode på ét år eller mindre, skal du dog være opmærksom på, at det bliver et komprimeret forløb. Det betyder, at det er et rimelig højt beløb, du skal af med hver måned, og har du ikke en stærk økonomi, der kan holde til dette, skal der ikke mange uforudsete udgifter til, som en ødelagt vaskemaskine eller et tandlægebesøg, før det hele eskalerer, og det bliver svært for dig at betale tilbage indenfor det givne år eller den kortere tidsperiode. Har du dog en økonomi, der kan bære dette, vil det uden tvivl kunne betale sig at vælge den korte tilbagebetalingsperiode, da det vil spare dig for mange omkostninger og gebyrer.

Du kan særligt spare omkostninger, hvis du vælger en af de udbydere, der tilbyder dig et gratis lån, så længe du kan betale tilbage i løbet af 30 dage eller kortere. Det er dog kun en god ide at vælge denne løsning, hvis du er sikker på din indtjening og økonomi, da det som nævnt tidligere ellers kan komme til at koste dig ekstra.

Når du står og skal vælge din tilbagebetalingsvarighed, er det altså vigtigt, at du tænker dig om og tager højde for såvel din nuværende som fremtidige økonomi. Hvis ikke du tager højde for dette, kan du ende med at sætte dig selv i økonomiske problemer, som du ellers kunne have undgået.

Hvornår kan du forvente rådighed over dit quicklån?

Som sagt er en af fordelene ved et quicklån, at processen er meget hurtig, og det tager derfor heller ikke lang tid, før du får rådighed over de penge, som du har søgt om at låne. Kort sagt er det mere eller mindre dig selv, der bestemmer, hvornår du vil have pengene til rådighed. Låneansøgningen kan tage mindre end et kvarter, hvis blot du sørger for at have dine dokumenter klar på forhånd. Når du har ansøgt om et lån, vil du på mail modtage en række lånedokumenter, som du skal gennemlæse – tjekke, hvorvidt alt er som aftalt – og efterfølgende sende dem retur med kopi af pas og andre relevante dokumenter. Rigtig mange låneudbydere sørger for, at du modtager lånedokumenterne allerede samme dag, som du ansøger. I nogle tilfælde vil du dog først modtage dem efter en dags tid.

Når du har sendt dokumenterne retur, vil den pågældende låneudbyder kunne godkende lånet og efterfølgende udbetale pengene til din konto. Du skal dog være opmærksom på, at der i mange tilfælde går en ekstra dag, før pengene bliver registreret på din NemKonto. Herefter vil dit quicklån være i din varetægt, og du kan bruge pengene, som det passer dig.

En dyr løsning?

Rigtig mange tror, at lån er vejen frem, hvis man står i pengenød. Men inden du tager et lån, er det vigtigt, at du tænker dig om, da et lån ikke er en billig løsning. Tværtimod er det faktisk en forholdsvis dyr løsning til at skabe balance i din økonomi igen. Dog er der forskel på, hvor dyre de forskellige lån er. Quicklån er et af de lån, der hører til i den dyre ende, og det er som hovedregel uanset, hvem udbyderen er. Quicklån er blandt andet en del dyrere end et realkreditlån, og du må derfor endelig ikke sammenligne disse to eller andre lignende lån.

Grunden til, at quicklånet er et af de dyre lån, er, at processen generelt går en del hurtigere end andre lån, og så er der ingen sikkerhed, når det kommer til denne type lån. Sørg for at have styr på alle omkostninger, før du vælger at skrive under på noget – ellers risikerer du at komme til at betale mere, end det i sidste ende var nødvendigt.

Altid dårlig omtale

Når du vælger lån, er det vigtigt, at du ved og er opmærksom på, at det er meget forskelligt, hvilke oplevelser andre har haft med de forskellige låneudbydere. Derfor vil du også finde flere splittede anmeldelser af udbyderne. Der er næsten altid nogle, der på et eller andet tidspunkt har en dårlig oplevelse i forbindelse med deres lån, men du skal ikke altid lade disse enkelte dårlige anmeldelser skræmme dig. Du vil med stor sandsynlighed også møde dårlige anmeldelser, der er skrevet for udelukkende at tilsmudse den pågældende låneudbyder. Uanset hvilken online eller fysisk udbyder du vælger, er der næsten altid nogle, der prøver at ødelægge udbyderens navn og rygte. Hvis du kan spotte disse anmeldelser, er det mange gange en god ide at læse uden om dem, da de ikke giver et retvisende billede af låneudbyderen.

Tænk dig om og vær kritisk, når du læser anmeldelser. Det er ikke alle, der er lige reelle og ærlige, og disse skal du helst ikke stirre dig blind på.

Den bedste chance for det gode quicklån

Selvom der findes rigtig mange forskellige tilbud, hvad angår quicklån, er der nogle ting, du kan gøre for at sikre dig det bedste af disse mange quicklån. En af de ting, du kan gøre, er at ansøge hos flere forskellige låneudbydere. Det er særligt anbefalelsesværdigt at sende en ansøgning ud til mindst tre forskellige låneudbydere. Jo flere, jo bedre – og du skal derfor ikke holde dig tilbage. Ved at søge mere end ét sted, er du med til at sikre dig selv det bedste tilbud på et quicklån, da du på den måde kan sammenligne flere forskellige af slagsen. Med flere tilbud på quicklån på hånden får du altså et bedre overblik, der kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning i forhold til, hvilket af de pågældende lån du skal vælge. Er du ikke helt tilfreds med de tilbud, du har fået i første omgang, er det altid muligt for dig at søge videre.

Den rente, som du får oplyst ved den pågældende låneudbyder, er som regel en standardrente, og den er derfor ikke hundrede procent retvisende i første omgang. For at få den forventede rente på dit quicklån, er du nødt til at sende den pågældende udbyder en ansøgning med dine informationer. Renten vil herefter stå på de dokumenter, som du bliver tilsendt af låneudbyderen, og som du skal læse igennem og godkende. Den endelige og helt korrekte rente vil du først se, når udbyderen har tilpasset lånet efter din alder, tilbagebetalingsperiode og andre lignende omstændigheder, der kan gå ind og have en indflydelse på renten.

Et quicklån er uforpligtende, hvilket vil sige, at du aldrig er forpligtet til at underskrive det lånetilbud, som du har modtaget efter at have ansøgt om et quicklån. Aftalen med låneudbyderen er først bindende, efter du har underskrevet det pågældende lånetilbud og sendt det retur til låneudbyderen. Du må altså aldrig føle dig presset til at skulle underskrive en låneaftale eller tage et lån, hvis du har ombestemt dig og ikke har lyst til at tage et lån alligevel.

Kort sagt finder du det bedste quicklån ved at ansøge flere steder, og når du har modtaget samtlige lånetilbud, skal du sørge for at sammenligne dem. Det er altid tilladt at springe fra.

Jeg havde brug for nogle gode råd i forhold til at optage et quicklån, og her fandt jeg dine-penge.dk enormt behjælpelig. Siden er overskuelig, og jeg kunne nemt finde de informationer, jeg søgte, samt sammenligne de forskellige former for quicklån. Dine-penge.dk er en side, jeg varmt vil anbefale.

★★★★★

Maja Nielsen

Send din oplevelse og bedømmelse af dine-penge til os - klik her