Nyt lån fra AnnaFinans

Lånebeløb:
3.000 - 75.000 kr.

Afbetalingsperiode:
12 - 72 mdr.

Rente fra:
14,85 - 29,85 %

Min. alder:
18år

Godkendelse med NemID

Accepterer ikke RKI

★★★★★

Lån op til 400.000 kr. hos Bank Norwegian

Lånebeløb:
5.000 - 400.000 kr.

Afbetalingsperiode:
12 - 180 mdr.

Rente fra:
0-198,40%

Min. alder:
20 år

Godkendelse med NemID

Accepterer ikke RKI

★★★★★

Brugerene er vilde med L'EASY Minilån

Lånebeløb:
5.000 - 15.000 kr.

Afbetalingsperiode:
12-36 mdr.

Rente fra:
9,90 - 26,08 %

Min. alder:
20 år

Godkendelse med NemID

Accepterer ikke RKI

★★★★★

Dine-penge.dk præsenterer et udvalg af lånedudbydere, og er derfor ikke fyldestgørende for hele markedet. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de låneudbydere vi samarbejder med her.


Som førstegangskøber kan man godt forberede sig på at et boliglån vil være en af de største økonomiske investeringer i ens liv. Derfor er det vigtigt at man er godt forberedt.

På denne side får du et par gode råd inden man optager et boliglån. Det er typisk to ting, hvor du skal være ekstra opmærksom på.

Boliglån for begyndere

Disse to ting drejer om lånetypen. Når man tænker på at optage et boliglån, er der to former for lån. Der er flexlån eller et fastforrentet lån. Her er det også vigtigt at overveje hvorvidt man burde vente med at købe et hus eller lejlighed. Det kan nemlig være rigtig fordelagtigt at have sparet så meget op til udbetalingen som muligt. Du skal nemlig ikke betale renter at din opsparing, men det skal du hvis du vælger at låne til hele udbetalingen i banken.

Fastforrentet lån eller flexlån?

Når valget står mellem et fastforrentet lån og et flexlån, vil løbetiden typisk være over 30 år. Så her er det godt at have med i sine overvejelser hvilken lånetype, der passer bedst ind i ens økonomi.

  • Hvis du vælger et fastforrentet lån er du sikker på at den månedlige ydelse vil være fast. Derfor kan du ligge et budget, da du præcis ved hvad dine udgifter er hver måned, og man skal derfor ikke være bange for ubehagelige overraskelser, som man f.eks. kan ved et flexlån.
  • Vælger man derimod at optage et flexlån kan renten variere det ene år. Dette er selvfølgelig både positivt og negativt. Derfor kan man et år betale en lavere rente end man er vant til, hvorimod den næste måneds renter kan være væsentligt højere end hvad man er vant til. Hvis du vælger et flexlån er det en fornuftig idé at sørge for at sætte lidt af til opsparingen, hvis ens økonomi er lidt stram. Med et flexlån kan man være heldig at ens rådighedsbeløb kan være større end, og det giver for nogle mennesker en mulighed for at købe ting de ellers ikke kunne have råd til.

Flekslån eller fastforrentet lån?

Både flexlån og fastforrentede lån løber typisk over 30 år. Du skal overveje, hvilken type, der passer dig bedst.

Hvis man her i 2018 kigger tilbage på de senere år, så har det været en fordel at vælge flexlån, da renten i mange år har været lav, og derfor har ens lån været billigere. Dette kan man dog desværre ikke helt regne med fremadrettet, da renten kan ændre sig, og så kan ens boliglån godt stige markant.

Derfor er det værd at understrege at man ikke skal bruge alle de penge man har, og det er en god idé at spare lidt på til dårligere tider.

Et fornuftigt boligkøb kan kræve en opsparing

Gældende for både et flexlån og en fastforrentede lån er at de kun kan dække 80 procent af husets værdi. Man skal derfor selv komme med de resterende 20 procent af husets værdi, eller låne dem i banken. Hvis man skal låne de sidste 20 procent i banken kan det blive væsentligt dyrere, og derved kan husets pris være højere end først antaget. Som overskriften antyder, er det billigere at købe et hus, hvis man selv har en opsparing, der kan dække husets værdi.

Det er nemlig sådan, at hvis man vælger at låne pengene i banken, så bliver det til en højere rente en det boliglån, som man optager for de første 80 procent.

Find det rette boliglån

Hvis du ønsker at tage et nyt boliglån hos din bank eller andre forskellige udbydere, er det en rigtig god idé at sammenligne mulighederne med hinanden for at finde frem til præcis det boliglån, der passer til dine behov. Der er utrolig mange forskellige låneudbydere, der gerne vil have fingrene i dig, når du skal tage et boliglån, og der kan være mange fordele og ulemper ved de forskellige lån. Det er sjældent muligt at låne penge gratis, men flere udbydere kan næsten give dig et gratis lån eller det første lån gratis, da deres priser kan være utroligt fordelagtige for dig. Der er derfor ofte mange penge at spare, hvis du tager dig tid til at finde den rette låneudbyder, som passer til dine behov.

For at kunne finde frem til det boliglån, der passer til dig, er det en god idé at holde øje med lånets årlige omkostninger i procent (ÅOP). Det giver mulighed for, at du kan finde frem til det samlede beløb, som du skal betale tilbage for dit boliglån. ÅOP indeholder blandt andet renter og stiftelsesgebyrer, som er vigtige at holde øje med for at finde frem til de bedste muligheder for dig. En god tommelfingerregel er, at du bør sammenligne ÅOP ved de forskellige boliglån over samme periode. Dette kan for eksempel være, at du tager et boliglån og sammenligner med et andet, hvor du derefter sammenligner boliglånenes ÅOP over samme årrække. Det giver dig nemlig mulighed for at lave en direkte sammenligning af de to muligheder, og det giver dig et præcist billede af forskellen på boliglånene. Derfor bør du altid tjekke ÅOP på boliglånene, inden du vælger at gå med en bestemt låneudbyder.

Online boliglån

På internettet er der utallige muligheder for at finde frem til et boliglån, da der er utrolig mange låneudbydere, der har gjort sig tilgængelige online. Dette gør det også muligt at finde frem til dem, der kan give dig det første lån gratis, eller dem, der kan tilbyde utrolig lave renter. Det er dog meget vigtigt, at du forholder dig kritisk til disse låneudbydere, som kan tilbyde boliglån, der næsten lyder som et gratis lån. Husk derfor altid at tage en dialog med låneudbyderne, inden du tager dit lån – også selvom det er online. Du gør klogt i at sætte dig ind i alle de forskellige omkostninger, der kan være ved sådan et lån. Der er dog også mange fordele ved at lede efter et boliglån online, da du hurtigt kan skabe dig et overblik over de mange forskellige muligheder, der er. Du vil derfor kunne sammenligne alle de bedste boliglån på internettet indenfor kort tid, hvorefter du kan kontakte udbyderne for at stille yderligere spørgsmål til lånet.

Vigtig viden omkring boliglån

Skal du ud og købe en bolig og flytte med hele familien i jeres drømmehus, skal du formentlig tage et boliglån. Dette lån er derfor ofte blandt de vigtigste beslutninger, der skal tages i livet, da huset bliver det nye samlingspunkt for din familie. Det er her, hvor dine børn vokser op, og hvor du kan blive gammel. Det er derfor et utroligt vigtigt valg, når du skal ud og søge om et boliglån, og derfor bør du have alle informationer med dig, når du skal træffe det rigtige valg. På den måde er du sikker på, at du træffer det rigtige valg.

Finansieringen af dit kommende hus er lige så vigtig som at finde lige præcis det hus, du kan se din familie bo i. Et boliglån er nemlig i den høje ende af lån, da det kan være meget høje beløb, der er på tale. Derfor bør du være opmærksom på mulige forbedringer i boliglånet, og det er forbedringer i alle størrelser, da de i det lange løb vil kunne spare din familie og dig for en masse penge. Dette kan være små ændringer i rentesatser eller afdragsordninger, som kan give store forbedringer i jeres rådighedsbeløb i sidste ende.

Overvejelser ved et boliglån

Der er en lang række overvejelser, du skal gøre dig, inden du tager dit boliglån. Som tidligere pointeret er dette lån et af de største lån, du kan tage her i livet, og ofte en af de vigtigste beslutninger. Du skal derfor være opmærksom på de forskellige overvejelser, du skal gøre dig, inden du skriver under på papirerne. Hvordan ser din økonomi ud? Er det muligt at kunne tage dette boliglån og realistisk kunne betale af på det indenfor løbetiden? Det er utroligt vigtigt, at du gennemgår din økonomi, inden du tager et boliglån. Dette er ofte afgørende for den rente, som du kan forvente at få ved boliglånet, og hvor stor betydning denne ændring påvirker din økonomiske situation. Det er også afgørende for låneudbyderne at kende til din økonomiske situation, da denne påvirker, hvor mange penge du kan låne til boligen. Det er derfor vigtigt, at du får styr på dette, inden du foretager et valg.

Derefter skal du forberede dig på valget mellem fastforrentede boliglån eller et flexlån, der som tidligere nævnt handler om, hvor risikovillig du er. Dette kan vurderes ud fra din økonomiske situation sammen med din bankrådgiver, der vil sætte boliglånets forventninger sammen. Det er umuligt at spå om fremtiden, men du kan finde frem til mulige forventninger til boliglånets proces over løbetiden. Her tænkes der især på, hvordan renten kommer til at være, og om det kommer til at have en stor indflydelse på dit lån. Derfor bliver der sammensat en forventning til renten over boliglånets løbetid, så du kan vurdere i samarbejde med låneudbyderne, hvad der passer dig bedst. Er der en generel forventning om, at renten vil stige markant over lånets løbetid, kan det ofte være en god idé at gå med det fastforrentede lån. Er det derimod omvendt sådan, at renten ser ud til at falde, eller at den ikke vil stige, kan der være mange penge at spare ved brug af et flexlån.